Acestei sume i se adauga inca 30 de milioane USD, alocati de Guvernul Romaniei pentru sprijinirea aceluiasi proiect. De suma totala de 90 de milioane de dolari urmeaza sa beneficieze peste 5.000 de scoli din mediul rural. Banii vor fi utilizati pentru reabilitarea cladirilor, a mobilierului, a infrastructurii in general, pentru dotarea cu materiale didactice si pentru dezvoltarea unor programe de formare continua pentru cadrele didactice.

Burse oferite de primaria orasului Paris
UNESCO-ROSTE transmite un anunt privind posibilitatea ca firme sau institutii din Romania sa devina partenere in cadrul unui proiect de cercetare francez, prin intermediul unei burse acordata de primaria orasului Paris. Cei care au deja parteneri de cooperare in Paris ii pot contacta si le pot transmite aceasta adresa: https://www.paris.fr/fr/education/ens_sup/ , care contine toate informatiile necesare pentru ca partenerul francez sa depuna candidatura sa privind cooperarea cu dvs. Candidaturile trebuie trimise pana cel tarziu in 12 iunie. La inceputul lunii iulie, va incepe selectia candidatilor.
Adresa postala: Monsieur Jean Baptiste Hennequin, Director adjunct cercetare si inovare,
DASCO/SDESUP, Ville de Paris, 3, rue de l’Arsenal, 75181 Paris cedex 04; adresa de e-mail: dany.salles@mairie-paris.fr

Subventii de la bugetul de stat pentru proiecte culturale
Fundatiile, asociatiile si organizatiile neguvernamentale fara scop lucrativ care initiaza programe si proiecte culturale pot beneficia de subventii de la bugetul de stat, in cazul in care indeplinesc criteriile pentru acordarea acestora. Comisia de evaluare si selectionare de la Ministerul Culturii si Cultelor precizeaza ca documentele de solicitare a subventiilor se inainteaza in pachet inchis la directiile judetene pentru cultura sau, dupa caz, la registratura consiliilor locale, in termen de 90 de zile de la data aprobarii Legii bugetului de stat. In situatii exceptionale, in cazul unor programe si proiecte culturale de importanta nationala sau internationala, documentele se pot depune si dupa cele 90 de zile, cu aprobarea ministrului culturii si cultelor. Pentru anul financiar in curs, documentatiile de solicitare a subventiilor se pot depune pana la sfarsitul lunii septembrie 2003.

Curier finantari

Elena Mateescu, Iasi
„Exista informatii privind accesarea directa a fondurilor disponibile la Comisia Europeana?”

Institutul „Welcomeurope” organizeaza seminarii privind accesarea acestor fonduri – finantari disponibile la Comisia Europeana. Urmatorul training are loc in zilele de 19 si 20 iunie. Pentru informatii suplimentare o puteti contacta pe Val