Oamenii de ştiinţă australieni care folosesc radiotelecopul Parkes din New South Wales au descoperit sunete cu o intensitate ieşită din comun care au venit de la mare depărtare, cel mai probabil din altă galaxie. Majoritatea sunetelor ascultate cu radiotelescoapele sunt scurte şi de obicei provin din galaxia noastră, Calea Lactee, dar semnalele recepţionate de australieni se pare că provin din altă galaxie şi în plus sunt mult mai puternice. Fiecare dintre cele patru semnale înregistrate avea o intensitate echivalentă cu energia pe care soarele nostru o emite în 300.000 de ani.

Ce a cauzat aceste sunete? Oamenii de ştiintă nu au niciun răspuns. Sunetele nu au decât câteva milisecunde, astfel încât nu se pot studia. Ei presupun că sunetele ar putea proveni de la ciocnirea unor magnetari, stele neutronice cu câmp magnetic foarte puternic, de la evaporarea unor găuri negre sau de la emisii de raze gama.

Deşi este pentru prima dată când aceste sunete au fost înregistrate, este foarte posibil ca ele să nu fie ieşite din comun, având în vedere limitările radiotelescoapelor.