Senatul a adoptat cu 89 de voturi ‘pentru’ şi opt ‘împotrivă’ legislaţia pentru a bloca impactul măsurilor de creştere a taxelor şi de reducere a cheltuielilor programate să intre în vigoare la 1 ianuarie. Conform noului acord, taxele vor rămâne aceleaşi pentru clasa de mijloc şi vor creşte pentru veniturile de peste 400.000 de dolari de persoană şi de 450.00 de dolari de familie.

Obama a spus că legislaţia prevede o abordare echilibrată de reducere a deficitului SUA ‘investind în clasa de mijloc’ şi ‘cerând în acelaşi timp celor bogaţi să plătească ceva mai mult’.

‘Deşi nici democraţii şi nici republicanii nu au obţinut tot ce şi-au dorit, acordul este ceea ce trebuie pentru ţară, iar Camera Reprezentanţilor ar trebui să-l adopte fără întârziere’, a precizat Obama într-un comunicat.

‘Mai trebuie făcute multe lucruri pentru a ne reduce deficitele, şi sunt dispus le fac. Însă acordul din această noapte (luni spre marţi – n.r.) garantează că, mergând înainte, vom continua să diminuăm deficitul printr-o combinaţie de noi reduceri de cheltuieli şi noi încasări de la americanii înstăriţi’, a mai afirmat şeful de la Casa Albă.

Camera Reprezentanţilor urmează să-şi exprime cel mai probabil marţi votul asupra acordului.

SURSA: Agerpres