Întrebat cum comentează rezultatul alegerilor Oprescu a declarat, duminică, într-o emisiune că acesta era de aşteptat.
"Opt ani de zile de speranţe distruse, călcate în picioare, (…), era de aşteptat, este sancţiunea pe care oamenii au putut să o dea unora cărora nu le-a păsat de ei: taie-le din salarii, taie-le din pensii…", a spus edilul Capitalei.

El a mai afirmat că, în acest moment, nu se gândeşte decât cum să uşureze viaţa oamenilor şi să facă ce şi-a propus la primărie, întrebat dacă se simte în stare să candideze la Preşedinţie.

"În stare m-aş simţi să candidez la orice, dar, în acest moment, nu mă gândesc decât cum să fac să pot să le uşurez viaţa, asta a fost misiunea mea", a mai spus Oprescu.

Primarul Capitalei a precizat că preşedintele PNL, Crin Antonescu, candidatul USL la alegerile prezidenţiale, nu l-a întrebat dacă intenţionează să candideze şi el la acest scrutin.

"Nu m-a întrebat niciodată. Dacă m-ar fi întrebat, ar fi avut şi răspunsul şi se liniştea", a afirmat el.

Sorin Oprescu a mai apreciat că preşedintele Traian Băsescu va mai rezista la Cotroceni dacă ‘nu începe iar cu ciocul mare şi cu insultele’.

"Dacă Traian Băsescu se potoleşte şi nu se mai bagă în toate astea, să-i mai explice lui Ponta pe hârtie ce trebuie făcut şi cum trebuie făcut şi îşi vede de ale dânsului, cred că are toate şansele să stea în continuare să-şi vadă de treabă. Dar, dacă începe iară cu ciocul mare şi cu insultele, nu mai suportă nici ăştia", a mai spus el.
Sursa: Agerpres