Luni 2 iulie, Mobexpert a închis magazinul său din Centrul Comercial Sun Plaza, încălcând obligaţiile de desfăşurare a activităţii asumate prin contractul de închiriere, înregistrând în acelaşi timp o datorie foarte mare. Decizia este cu atât mai surprinzătoare cu cât proprietarii şi managerii Sun Plaza au venit în întâmpinarea Mobexpert cu propuneri de soluţionare a litigiului financiar apărut în urmă cu an.
”Am fost alături de partenerul nostru comercial înca de la deschiderea din februarie 2010, adaptând condiţiile contractuale noilor condiţii de piaţă. Chiar şi în ultimele luni am înţeles situaţia dificilă în care se află grupul Mobexpert şi am încercat să le oferim asistenţă din mai multe puncte de vedere, atat cu privire la adaptarea politicii comerciale la realităţile curente ale pieţei, cat şi la nivel financiar, prin susţinerea desfăşurării activităţii acestui retailer, cu o datorie foarte mare către noi. Ni se pare deplasat că în aceste circumstanţe Mobexpert anunţă deschiderea unui nou magazin la Oradea. Sun Plaza se regăseşte acum în situaţia de a încheia acest parteneriat şi de a demara procedurile legale. » a declarat Michael Richard, general manager al EMCT Romania, compania care administrează Centrul Comercial Sun Plaza.
În cei peste doi ani de la deschidere, potrivit oficialilor centrului comercial, Sun Plaza a numărat aproximativ 28 de milioane de vizitatori. Comparativ cu primul an de activitate, în anul 2011 performanţele retailerilor au înregistrat o creştere medie de 11%, întârind astfel poziţia Sun Plaza ca centru comercial dominant pentru zona de sud-est a oraşului. Sun Plaza are un grad de închiriere de 99%, succesul centrului comercial fiind susţinut şi de cele mai recente deschideri de magazine, retailerii H&M, LTB, Lee Cooper, Geta Voinea, Nikon sau Subway alegând Sun Plaza pentru noi unităţi în ultimele luni.
« Luând în considerare contractele de închiriere recent încheiate, interesul ridicat pentru proiectul nostru, precum şi parteneriatele existente, vedem o foarte bună oportunitate de restructurare şi închiriere a acestei zone premium a centrului, prin atragerea altor mărci renumite. Acest lucru ne va permite diversificarea mixului, dar şi întărirea poziţiei în topul centrelor comerciale de succes din oraş. », a mai adaugat Michael Richard.

Sun Plaza Shopping Center, centrul comercial dominant din sudul capitalei, este un proiect dezvoltat de EMCT România şi S IMMO AG. Acesta a fost inaugurat în februarie 2010.