Guvernul a suplimentat cu 12 milioane de euro finantarea lucrarilor la Aeroportul International Henri Coanda.

Aceasta suma va fi contractata de pe piata interna si va fi rambursata din surse proprii, de catre Compania Nationala “Aeroportul International Henri-Coanda Bucuresti” – S.A., fara garantie guvernamentala, transmite biroul de presa al Executivului.


In comunicatul de presa se arata ca dezvoltarea proiectului de investitii la Aeroportul International Henri Coanda a fost conceputa in etape si faze succesive de executie. Prima faza a obiectivului de investitii s-a derulat intre anii 1991 – 1998.


Faza a doua, pentru continuarea si finantarea lucrarilor, in valoare de peste 55 milioane de euro, a fost aprobata in 1999. Ulterior, a fost aprobata continuarea si finantarea lucrarilor la faza a doua extinsa a obiectivului, in valoare de 43 milioane de euro.


Datorita unor conditii obiective, legate de structura si evolutia traficului aerian, au fost operate unele modificari in planurile initiale de lucrari. Totodata, pe fondul cresterii amenintarii teroriste si a adoptarii unor masuri sporite de securitate, s-a impus suplimentarea mijloacelor de supraveghere si necesitatea achizitionarii unor echipamente de ultima generatie.


Sursa: Capital, 21 decembrie 2005