El a precizat că, în ultimii patru ani, Rusia a reuşit să reducă volumul drogurilor care pătrund din Afganistan. Experţii ruşi antidrog au participat anul trecut la o operaţiune comună cu partea americană, în timpul căreia au distrus câteva laboratoare de producere a drogurilor din Afganistan, scrie Agerpres.

"Potrivit informaţiilor pe care le deţinem, volumul heroinei afgane în Rusia s-a redus în ultimii patru ani cu 20%. Totuşi peste 100.000 de ruşi mor anual din cauza consumului de droguri", a precizat Viktor Ivanov, citat de portalul newsru.com.

În ciuda unor succese în lupta contra drogurilor, cererea rămâne în continuare mare, creând premise pentru ofertă. "Există o armată întreagă de consumatori de droguri, chiar dacă nu toţi sunt dependenţi", a punctat Ivanov.

Rusia, ţară cu o populaţie de 142 de milioane de oameni, este puternic afectată de producţia de droguri din Asia Centrală, preşedintele Dmitri Medvedev afirmând că heroina afgană este o ameninţare la adresa securităţii ţării sale.