Plasarea a 18 dintre companiile Clujene în topul celor mai mari jucători din economia autohtonă, creşterea şomajului până la un nivel care devine aproape de nesuportat, la Braşov, precum şi transferul locuinţelor ANL  destinate închirierii din proprietatea publică a municipiului Constanţa în proprietatea publică a statului sunt principalele ştiri economice ale orei de pe site-urile regionale.

CLUJ:18 dintre cele mai reprezentative companii clujene au pătruns într-un clasament pe 2008 al celor mai mari jucători din economia românească. Producătorul de lactate Friesland-Napolact, agenţia de turism Eximtur, combinatul Remarul 16 Februarie şi fabrica de hârtie Someş Dej s-au clasat pe podium în Topul celor mai mari jucători din economia românească, iar alte 14 societăţi clujene apar în clasamente. Afacerile cumulate ale acestora trec de 3,3 miliarde de euro, relateaza ziuadecj.ro.

BRAŞOV: Pe zi ce trece, şomajul capătă proporţiile unui flagel, statisticile oficiale nereuşind să cuprindă toată amploarea fenomenului. Aşa se face că, de la începutul anului, circa 5.000 de braşoveni nu mai au statutul de şomeri, fără ca situaţia lor să se fi îmbunătăţit, de fapt, dimpotrivă, ei nemaibeneficiind nici de ajutorul de şomaj, dezvăluie mytex.ro.

CONSTANŢA: Consiliul Local Municipal Constanţa a adoptat o hotărâre privind transferul imobilelor ANL destinate închirierii din proprietatea publică a municipiului Constanţa, în proprietatea publică a statului. Directorul Direcţiei Tehnic-Achiziţii (DTA) din cadrul Primăriei, Ion Marica, a declarat că transferul blocurilor ANL a fost necesar pentru aplicarea ultimelor modificări ale Legii 152/1998 privind ANL, scrie telegrafonline.ro.

Alte ştiri importante din business-ul local şi regional

SUCEAVA: Primăria a tăiat iarăşi din lefurile profesorilor (evenimentul.ro)

DOLJ: Rambursările de TVA, în cădere liberă (gds.ro)

ARGEŞ: Primãriile, în crizã de bani (curier.ro)

GALAŢI: Biruri pentru parcările din jurul blocurilor (monitoruldegalati.ro)

SIBIU: PIB-ul Sibiul va creşte (sibiustandard.ro)

Nu rata astăzi, la ora 12:00, pe capital.ro, primul BULETIN DE ŞTIRI economice online al zilei.