Am considerat aceasta aniversare un prilej bun pentru bilant, dar si pentru aduceri aminte. De aceea, veti descoperi, speram cu placere, in acest numar, o sectiune intreaga dedicata atat istoriei revistei, cat si evenimentelor importante care au marcat economia Romaniei in ultimii zece ani. Pentru ca un produs jurnalistic este, inainte de toate, rezultatul muncii unei echipe editoriale, am incercat sa vedem ce fac cei care au scris primele articole din Capital, si cine sunt cei care, de-a lungul timpului, au facut parte din redactie. Capital a pornit la drum, in decembrie 1992, cu o echipa de 10 oameni; patru dintre ei lucreaza inca aici, ca o dovada ca presa din Romania poate da nastere unor cariere de succes.

De asemenea, am incercat sa facem bilantul lucrurilor importante care s-au intamplat in economie in acest rastimp. Structura activitatii economice s-a schimbat destul de mult, unele industrii s-au nascut si au prosperat, altele au murit sau sunt intr-un declin accentuat. Privind in urma, articolul pe care il puteti citi in sectiunea speciala din acest numar, arata cat se poate de clar ca economia s-a schimbat radical, ca tehnologia si initiativa privata au triumfat asupra vechii structuri industriale din Romania, chiar daca mult mai greu decat in alte parti. In acelasi timp, veti putea vedea ca nu tot ceea ce inseamna afacere privata este, prin definitie, castigatoare. Noi am constatat, este adevarat, cu o unda de dezamagire, ca numai una dintre companiile infiintate o data cu revista Capital a avut un succes notabil. Va lasam placerea sa descoperiti care este aceasta companie.

Asa cum aminteam, succesul revistei Capital nu ar fi fost posibil in absenta echipei deosebite care a lucrat pentru acest produs in activitatea editoriala, pentru productia revistei sau in zona de management si administratie. Faptul ca am vorbit despre oamenii care au scris efectiv nu inseamna ca doar lor le datoram performantele, ei sunt doar cei care stau in prima linie, a caror semnatura este citita de sute de mii de romani. Un gand bun si multumiri sincere ar trebui sa adresam, insa, tuturor celor peste 100 de oameni care, in cei zece ani, au cladit produsul care este astazi revista Capital.