Clădirea de birouri, cumpărată în această toamnă, a fost construită în 2003 şi are o suprafaţă construită totală de circa 1.798 mp şi un teren aferent de 726 mp, fiind dispusă pe demisol, parter şi trei etaje, potrivit companiei de consultanţă imobiliară Esop Consulting, intermediarul tranzacţiei. Imobilul este amplasat pe strada Tudor Arghezi, în apropiere de Piaţa Universităţii.

„În ultima perioadă, a crescut numărul cererilor de sedii pentru derularea de proiecte finanţate cu fonduri europene, această tranzacţie fiind însă una din cele mai mari de până acum.  La astfel de contracte, unde sunt accesate fonduri europene, trebuie cumulate mai multe criterii  în găsirea soluţiei potrivite, fiind necesar ca respectiva clădire de birouri să fie potrivită nevoilor cumpărătorului şi să se încadreze în cererile impuse de instituţia europeană de finanţate în ceea ce priveşte calitatea şi preţul ei”, a declarat Alexandru Petrescu, managing partner Esop Consulting.

Imobilul a fost cumpărat pentru a servi ca sediu al unui proiect nou de cercetare în domeniul artelor şi cinematografiei,  denumit „Centrul Internaţional de Cercetare şi Educaţie în tehnologii inovativ-creative  CINETic” în urma câștigării de către UNATC a unei competiții de proiecte derulată în sesiunea august 2013 prin  Programul Operaţional Sectorial „Creşterea Competitivităţii Economice” – co-finanţat prin Fondul European de Dezvoltare Regională „Investiţii pentru viitorul dumneavoastră”.

Valoarea totală a proiectului este de 39.546.495 lei, din care asistenţa financiară nerambursabilă este de 35.000.000 lei. Durata proiectului este de 16 luni. Prima etapă a derulării proiectului s-a finalizat prin achiziționarea și amenajarea  imobilului din strada Tudor Arghezi 3B urmând dotarea centrului cu zece linii complexe de echipamente de cercetare științifică aflate în corespondenţă cu zece tehnologii inovativ – creative de vârf în domeniul audiovizualului, dintre care sisteme de motion control şi un spațiu de proiecţie imersivă 3D tip cave pe patru ecrane precum motion capture, dar și tehnologii de generarea computerizată a obiectelor 3D.

Valoarea totală a investiției în echipamente destinate cercetării și inovării este de peste 14.000.000 lei, centrul CINETic fiind primul centru de mari dimensiuni destinat interdisciplianarității tehologie-artă în România.