Cum vi se pare preţul de 179 de euro pentru un televizor cu ecran plat, de ultimă generaţie, produs de o companie de renume, cu o diagonală de 132 de centimetri? Un preţ cam bun, însă, din păcate, reprezintă o eroare de afişare.

 

Site-ul companiei franceze 3Suisses, numărul doi în vânzările de produse prin corespondenţă din Franţa, a fost blocat la sfârşitul săptămânii, după ce câteva mii de clienţi au comandat în numai câteva minute televizorul minune. Din păcate, preţul real al aparatului era de 1.799,99 euro şi nu 179,99 cum apărea din greseală. În mod misterios, pe lângă preţul vechi (1899,99 euro), tăiat cu o bandă neagră, apărea şi înscrisul „reducere de -90%” ceea ce i-a făcut pe clienţii doritori de un chilipir să fie convinşi că este vorba despre o ofertă veritabilă, din partea unui magazin respectabil.

 

Cel mai probabil, site-ul a fost ţinta atacurilor unor hackeri care au vrut să saboteze procesul de vânzare prin internet, prin blocarea site-ului şi să strice imaginea companiei. 3Suisses a trimis scrisori de scuze tuturor celor care au comandat, explicându-le că este vorba despre o regretabilă eroare informatică. Niciun televizor nu a fost livrat celor care l-au comandat cu preţul greşit.

 

Cu toate acestea, preşedintele Asociaţiei protejării drepturilor consumatorilor  – CLCV îi sfătuieşte pe cei care au comandat televizorul la preţ redus să dea în judecată compania, pentru a putea obţine aparatul la preţul afişat. „Nu este vina consumatorului că o companie nu îşi verifică oferta de pe site. Clientul de bună-credinţă, când vede preţul afisat şi completarea că este vorba de o reducere de -90%, poate să creadă că este vorba despre o lichidare de stoc şi deci să cumpere cu încredere”, subliniază Thierry Saniez, preşedintele asociaţiei.

 

SURSA: Liberation