Așa cum este firesc, Otopeni și Băneasa numără cel mai mare trafic, mai precis 7,5 milioane de pasageri.  Aeroportul din Timişoara îşi păstrează locul secund după numărul de pasageri, mişcări aeronave şi cargo procesate în cursul anului trecut, cu un trafic de 1,2 milioane de pasageri, în creștere cu 5,6% față de 2010.

Următoarea poziţie este ocupată de Aeroportul din Cluj cu 1,004 milioane de pasageri, în scădere cu 2,33% faţă de anul 2010.

Din cele 16 aeroporturi aflate în România, doar 10 au avut anul trecut şi transport cargo. Otopeni se află pe primul loc la acest capitol cu 21.800 tone transportate, urmat fiind de Timişoara cu 1.300 de tone. Pe locul al treilea se află Aeroportul din Arad unde au fost debarcate sau îmbarcate 872 de tone de marfă.  „Noi ne-am confirmat încă o dată statutul de a doua companie aeroportuară din România, înregistrând un număr mare de pasageri, mişcări de aeronave şi trafic cargo. Suntem convinşi că prin politicile noastre comerciale din acest an vom reuşi să creştem în continuare atât numărul de pasageri, cât şi traficul de marfă”, a declarat Cornel Sămărtinean, directorul aeroporturului din Timișoara.