“În ultimii ani, antreprenorii români au început să dezvolte proiecte din ce în ce mai inovative, însă dezvoltarea lor este îngreunată de lipsa garanțiilor necesare obținerii de credite”, a declarat Bogdan Merfea, CEO Nextebank, una dintre cele cinci instituții de finanțare. De altfel, Nextebank este prima bancă din România care intermediază creditul EaSI, punând la dispoziţie un plafon total de 25 de milioane de euro, pentru a sprijini până la 2.000 de antreprenori români.

“Principalul scop al programului EaSI, estimat să mobilizeze cca 237 milioane de euro, este de a veni în ajutorul microîntreprinderilor care vor să se dezvolte, dar nu dispun de susținerea financiară necesară. Programul își propune, astfel, să susțină dezvoltarea de noi locuri de muncă prin acordarea împrumuturilor către aproximativ 20.000 de microîntreprinderi europene”, a declarat Cristina Dumitrescu, Microfinance Investment Manager, Fondul European de Investiții.

Valoarea creditului EaSI poate fi între 22.000 lei și 110.000 lei, fiind acordat exclusiv în lei, pentru o perioadă de creditare de până la maxim 60 de luni. Companiile eligibile trebuie să aibă minim 12 luni de activitate, o cifră de afaceri mai mică de 2 milioane de euro și maxim 10 angajați, la momentul obținerii finanțării.