„Guvernul SUA are în vedere aprovizionarea Ucrainei cu rachete antitanc Javelin, arme de calibru mic și muniție, ca parte dintr-un efort de a descuraja agresiunea rebelilor proruşi”, mai scrie Wall Street Journal.

„Prăbuşirea preţurilor petrolului loveşte profiturile Exxon”, mai scrie Wall Street Journal.

„Exxon Mobile Corp., cea mai mare și mai bogat compania petrolieră americană, îşi pune la adăpost  lichidităţile, semn că nu se așteaptă la o revenire rapidă a preţului petrolului. Cu toate că a anul trecut a înregistrat venituri de 87.3 miliarde dolari, fluxul de numerar Exxon în ultimele trei luni ale 2014 a scăzut la cel mai scăzut nivel din 2009. Exxon Mobil anunță pierderi de 21% în cel de-al patrulea trimestru, în urma ieftinirii preţurilor materiilor prime.”

„Scăderea dramatică a prețurilor petrolului crează presiune dar și oportunităţi de investiții”, titrează The New York Times. „Zeci de companii petroliere pline de datorii se confruntă cu situaţii care ar putea duce la disponibilizări și pierderi pentru bănci și investitori. În același timp, noi averi stau să se facă.”

„Dolarul australian este distrus”, scrie portalul de ştiri american Business Insider.

„Reserve Bank of Australia a anunțat reducerea ratei dobânzii de referinţă cu 0,25 puncte, iar acum dolarul australian este distrus. Luni noapte, Banca Centrală australiană a anunțat o rată dobânzii principale la 2,25% de la 2,50%, ceea ce face ca Australia să fie ultima dintr-o serie de ţări în care băncile centrale au redus rata dobânzii de politică monetară și o relaxare a politicii monetare.”

„Apple tocmai a luat un împrumut de 6.5 miliarde dolari, chiar dacă stă pe 178 miliarde dolari în numerar”, mai scrie Business Insider.

„Apple a vandut luni în obligațiuni în valoare de 6.5 miliarde dolari. Același Apple a anunțat săptămâna trecută un profit record pe ultimul trimestru în valoare de 18 miliarde dolari. Şi atunci ne întrebăm: de ce ar Apple – o companie cu 178 miliarde dolari în numerar – are nevoie de un împrumut? Răspunsul pe scurt: impozite.”

„Datoria Greciei, în impas: George Osborne cere Atenei și Bruxelles-ului la ajungă la un acord”, titrează The Guardian.

„Cancelarul George Osborne a avertizat că situaţia tensionată dintre Grecia şi zona euro în privinţa datoriilor statului elen reprezentă „un risc uriaş pentru economia globală”, după o întâlnire cu noul ministru de finanţe grec, Ianis Varoufakis.

„Atena propune o restructurare a datoriilor sale, titrează Le Monde. „Ministrul de Finanțe al Greciei a formulat un plan pentru a pune capăt confruntării dintre Atena și creditorii săi prin, încetând să pretindă o ștergere a datoriei externe a ţării.”