În 2014, producţia de petrol a Lukoil a crescut cu 7%, până la 97,2 milioane de tone, 86,3 milioane tone din total fiind produse în Rusia şi 10,9 milioane tone peste hotare. 'Anul acesta, o cantitate de 86 de milioane tone de petrol va fi produsă pe teritoriul Rusiei, ceea ce înseamnă că vom compensa producţia prin noi depozite', a spus Alekperov, după o întâlnire cu preşedintele rus, Vladimir Putin. 

Vagit Alekperov a adăugat că un nou zăcământ de petrol a fost descoperit recent în Marea Caspică şi, în plus, Lukoil are intenţia de a dezvolta noi zone care până acum nu au fost explorate. Separat, agenţia de evaluare Fitch Ratings a anunţat, luni, că preţul redus al petrolului nu va afecta ratingurile companiilor energetice ruseşti graţie flexibilităţii lor financiare, spre deosebire de ratingul de ţară al Rusiei. 

Rusia, care depinde de veniturile realizate de pe urma exporturilor de hidrocarburi, se confruntă în prezent cu probleme economice din cauza înjumătăţirii preţului la petrol. Grupul petrolier Lukoil este cea mai mare companie petrolieră privată din Rusia. Compania deţine patru rafinării mari pe teritoriul Rusiei şi trei în exterior. 

În România, Lukoil se află pe locul al treilea pe piaţa distribuţiei de carburanţi, cu un lanţ de 301 de benzinării. De asemenea, compania gestionează nouă depozite de carburanţi. În cadrul operaţiunilor din România ale Lukoil lucrează circa 3.500 de angajaţi, din care 2.500 pe platforma de la Petrotel. 

 

Sursa: Agerpres