‘Nu a fost vorba niciodată de comandă (din partea preşedintelui Traian Băsescu – n.r.). Acest lucru pot să-l spun foarte clar şi răspicat. Nu este în stilul preşedintelui genul acesta de abordare, de a comanda. Întotdeauna discută alternative, soluţii, are un punct de vedere, dar dacă reuşeşti să-i oferi contraargumente întotdeauna găseşte soluţia cea mai bună împreună cu partenerii cu care discută. Un gen de relaţie de acest gen avem în abordarea problemelor ţării’, a afirmat şeful Executivului, într-o emisiune difuzată duminică de postul Pro TV.

Premierul a subliniat faptul că relaţia sa cu preşedintele este una instituţională, bazată pe un parteneriat în interesul României, adăugând că şeful statului nu-i dă ordine, ci discută soluţii.

‘Nici poveste. Este o relaţie instituţională, corectă, bazată pe un parteneriat în interesul României. Am avut multe poziţii diferite, dar, în urma discuţiilor şi a negocierilor şi a analizelor pe care le-am făcut împreună cu ceilalţi, am luat după aceea o decizie în comun. Dar prin faptul că nu ne certăm, asta nu înseamnă că noi nu avem discuţii pe soluţiile pe care le promovăm’, a spus Boc, întrebat dacă preşedintele Băsescu îi dă ordine.

SURSA: Agerpres