"În prezent, am iniţiat un studiu prin care să vedem în ce măsură creşterea salariului minim pe economie ar eroda competitivitatea România şi astfel ar fi afectată întreaga economie românească. Ca urmare a acestui studiu vom decide şi posibilele tranşe în care vor fi făcute aceste creşteri salariale. La nivelul UE, multe state membre realizează creşterea salariului minim pe baza unor modele economice foarte clare prin care se pun (…) în aceeaşi pagină toate aspectele care decurg din creşterea salariului minim – aspecte pozitive şi negative – astfel încât creşterea salariului să nu se facă în mod ad-hoc şi să nu afecteze economia", a afirmat Dragu, la Palatul Victoria. 

Pe de altă parte, purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Suciu, a explicat că impactul bugetar al unei eventuale creşteri a salariului minim va fi redus şi discuţiile legate de oportunitate vizează sectorul privat. 

"La nivelul impactului bugetar, acesta este redus pentru că în urma majorărilor salariale din ultima perioadă sunt tot mai puţine persoane care au acest salariu minim, deci la nivelul execuţiei bugetare impactul este redus în acest moment pentru o eventuală majorare a salariului minim undeva în vară, dacă va avea loc. Discuţia se pune numai în termeni de oportunitate pe sectorul privat, asta va fi primul motiv de analiză", a precizat Suciu.

AGERPRES