Discuţiile dintre autorităţile de la Atena şi creditorii internaţionali, cu privire la revizuirea acordului de asistenţă, trenează de mai multe luni din cauza diferenţelor de opinie cu privire la reformele în domeniul muncii şi energiei, precum şi la ţintele fiscale şi măsurile de reducere a datoriei. FMI, care nu este implicat în ultimul acord de asistenţă acordat Greciei de zona euro, a subliniat că va lua parte la acest acord doar dacă vor fi adoptate măsuri pentru reducerea poverii datoriei Greciei. Guvernul german ar dori ca FMI să se alăture programului de asistenţă dar se opune unei reduceri semnificative a datoriei Greciei.

Potrivit cotidianului Bild, care nu citează sursa informaţiilor sale, ministrul german de Finanţe se pregăteşte pentru un vot în camera inferioară a Parlamentului german, în situaţia în care FMI va refuza să se alăture ultimului program de asistenţă acordat Greciei. Aceasta în condiţiile în care anterior Schaeuble a promis Bundestagului că programul de asistenţă va fi aprobat doar dacă FMI va fi implicat şi de asemenea că vor fi urmărite reformele realizate de Grecia. Bild susţine că în opinia lui Wolfgang Schaeuble, golul lăsat liber de absenţa FMI ar urma să fie ocupat de Mecanismul European de Stabilitate, fondul de salvare al zonei euro.

Bild mai susţine că Bundestagul va vota programul modificat de asistenţă acordat Greciei înainte de alegerile parlamentare din luna septembrie.

Grecia, ţară care a ajuns la al treilea acord internaţional de sprijin de după criza din 2010, este în prezent într-un impas în relaţia cu creditorii pe fondul solicitărilor acestora cu privire la obiectivele fiscale şi reformele necesare pentru a finaliza ultima procedură de revizuire. AGERPRES