”Condiţiile de a face business s-au îmbunătăţit în România, chiar dacă încă încă nu resimţim un impact major. A fost redus CAS-ul cu 5%, s-au acordat scutiri de impozit pe profitul reinvestit, s-a redus taxa pe valoare adăugată pentru pâine şi sperăm ca, până la vară, să reuşim scăderea TVA-ului măcar cu două puncte procentuale, precum şi eliminarea altor taxe. Trebuie să acţionăm calculat, iar pentru asta lucrăm la strategii solide”, a precizat Gerea, potrivit unui comunicat de presă.

În cadrul întâlnirii, ministrul Energiei a prezentat programele naţionale care vin în sprijinul antreprenorilor, punctele principale vizate de Strategia pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii, proiectele de lege 'Business Angels','Incubatoare de Afaceri', 'Mediator de credite pentru IMM-uri', proiectul de lege privind finanţările participative (Crowd Funding), precum şi soluţiile de finanţare oferite prin Programul româno-elveţian pentru IMM-uri.

La rândul lor, potrivit Agerpres, oamenii de afaceri din Argeş au expus problemele mediului privat. Printre acestea se numără instabilitatea politică, reflectată în lipsa de predictibilitate a cadrului legal, cu precădere în domeniul fiscal, birocraţia excesivă, dificultăţile de a obţine finanţare pentru proiecte, lentoarea cu care instanţele soluţionează litigiile comerciale. În aceste condiţii, reprezentanţii mediului de business au propus stimularea mediului economic prin reduceri de taxe şi simplificarea proceselor birocratice şi au solicitat sprijin în coagularea oamenilor de afaceri în organizaţii mai puternice, reprezentative în dialogul cu autorităţile.