Competiția AUTOBEST, cea care desemnează anual cel mai bun vehicul în baza a 13 criterii precum design, confort,  costuri de întreținere, preț, fiabilitate, versatilitate, rețea de service, și valoare de revânzare a ajuns la final. Iar anunțul privind câștigătorul a luat uimit mulți actori din industria auto.  Cei 26 de jurnaliști din state precum Austria, Belgia, Bulgaria, Cehia, Croația, Franța, Olanda, Ungaria, Italia, Polonia, Portugalia, România, Rusia, Spania sau Marea Britenie, au cnsiderat că modelul Fiat Tipo este cel mai indicat pentru a purta tiptulatura AUTOBEST 2016. Cu un total de 1.492 de puncte, acesta a depășit cu doar 7 puncte rivalul Opel Astra. Pe poziția a treia s-a clasat Hyundai Tucson cu 1.145 de puncte. Honda HR-V și Mazda CX-3 au ocupat locurile patru și cinci.

Odată cu anunțarea celui mai bun autoturism al anului 2016, oficialii AUTOBEST au anunțat și câștigătorul secțiunii „CompanyBest”, premiu care a intrat în portofoilul companiei turce Koç Holding. Aceasta, prin alianța cu mari firme din întreaga lume produce sau comercializează modele ale unor mărci precum Ford, Fiat, Alfa Romeo, Lancia, Jeep, Ferrari sau Maserati.

Iar titlul „EcoBest” a fost decernat International Council of Clean Transportation (ICCT), organizație non-profit care are ca scop reducerea emisiilor de noxe produse de automobile