Compania aeriană low-cost Ryanair, al cărei director a emis la începutul lunii ipoteza călătoriilor gratuite pentru pasagerii dispuşi să stea în picioare pe durata zborului, a efectuat un sondaj care arată că două treimi dintre cei intervievaţi ar fi de acord cu această ofertă.

Cunoscută pentru iniţiativele sale controversate, compania irlandeză Ryanair a întrebat, printr-un sondaj online, 120.000 de pasageri dacă ar accepta o să stea în picioare în avion dacă zborul ar fi gratuit. Dacă două treimi au fost de acord cu acest compromis pentru un bilet gratuit, 42% ar accepta şi pentru o reducere de jumătate din preţ, reiese din sondaj.

Un purtător de cuvânt al transportatorului, Stephen McNamara, a declarat, recent, că operatorul vrea să adauge pe lângă locurile tradiţionale din avion unele „verticale”, care la un zbor obişnuit ar aduce alţi 50-60 de pasageri la bord.

Până atunci, însă, Ryanair are nevoie în primul rând de aprobarea furnizorul de avioane, Boeing. De asemenea, ideea năstruşnică de transprt al pasagerilor trebuie să treacă şi de autorităţile din domeniul aviaţiei din Statele Unite şi Uniunea Europeană.

Stephen McNamara estimează, însă, că până când vor testa acest program ar putea trece chiar şi trei ani, iar lansarea propiu-zisă a acestei oferte după încă o jumătate de an.

O altă idee ieşită din comun a companiei este taxarea pasagerilor pentru folosirea toaletelor, plan pe care McNamara susţine că este în continuare avut în vedere.

SURSA: marketwatch.com