Potrivit unui raport dat miercuri publicităţii, în perioada 2013 – 2014, FEG a pus la dispoziţie peste 114,4 milioane euro pentru a veni în sprijinul lucrătorilor din 13 state membre (Austria, Belgia, Danemarca, Finlanda, Franţa, Germania, Grecia, Irlanda, Italia, Olanda, Polonia, România şi Spania) în tranziţia lor către noi oportunităţi de locuri de muncă. Finanţarea FEG a fost completată cu suma de 94,1 milioane euro provenind din resurse naţionale.

'Într-o perioada în care resursele publice sunt limitate, FEG a oferit un ajutor bine-venit lucrătorilor rămaşi fără un loc de muncă în urma unor concedieri în masă cauzate de globalizare sau de criză. Prin acordarea unei asistenţe specifice şi personalizate, am sprijinit tranziţia către noi locuri de muncă a unora dintre lucrătorii cei mai vulnerabili, ceea ce a condus la o rată de reangajare impresionantă: aproape 50%', a afirmat comisarul european pentru ocuparea forţei de muncă, Marianne Thyssen.

Fondul European de Ajustare la Globalizare oferă finanţare pentru măsuri concrete care intenţionează să-i sprijine pe lucrătorii concediaţi să îşi îmbunătăţească şansele de angajare şi să găsească noi oportunităţi de locuri de muncă.

FEG le oferă statelor membre posibilitatea de a acţiona în regiunile afectate de concedieri, atât în ceea ce priveşte numărul de persoane sprijinite, cât şi amploarea, durata şi calitatea sprijinului, într-un mod mai viguros decât ar fi fost posibil fără finanţarea din FEG. AGERPRES