Potrivit datelor centralizate de AMOFM Bucureşti, în cazul muncitorilor calificaţi cele mai multe locuri de muncă sunt pentru lucrător comercial (188), agent de securitate (130) şi casier (180).

Pentru absolvenţii de studii medii, AMOFM Bucureşti a înregistrat 380 de locuri vacante, iar cele mai multe cereri din partea angajatorilor vizează meseria de mercantizor (200), agent de asigurare (40) şi operator de interviu (20).

Un număr de 400 locuri de muncă sunt disponibile pentru şomerii cu studii superioare, dintre care cele mai multe, respectiv 105, sunt pentru analist servicii client, 53 – şef departament mărfuri alimentare/nealimentare, 38 – programator şi 12 pentru analist.

Pentru muncitorii necalificaţi, AMOFM Bucureşti oferă 517 posturi libere, din care 261 pentru manipulant mărfuri şi 93 pentru muncitor necalificat în industria confecţiilor.

La rândul lor, angajatorii din judeţul Ilfov aveau disponibile, marţi, 712 locuri de muncă vacante, 61 dintre acestea fiind pentru studii superioare, 327 pentru studii medii, 230 pentru muncitori calificaţi şi 104 pentru muncitori necalificaţi, informează Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Ilfov.

Potrivit sursei citate, se caută personal pentru meseriile de bucătar, frezor universal, electrician în construcţii, sudor, infirmieră, tâmplar universal, farmacist, zugrav, lucrător comercial.

AGERPRES