"Ori ministrul a fost greşit informat, ori e rău intenţionat. Aceste pieţe au fost create tocmai pentru fermieri, care vin şi îşi vând direct marfa, la preţuri corecte, mai mici, faţă de preţurile practicate în pieţe de intermediari.
Ministrul Agriculturii, în loc să fie preocupat cum să-i scoată pe intermediari din pieţe, pentru ca agricultorii să poată să-şi vândă produsele, vrea să distrugă pieţele volante. Pieţele volante sunt foarte apreciate de bucureşteni, pentru ca au marfă românească, proaspătă şi la preţuri accesibile. Îi cerem lui Valeriu Tabără să-şi retragă afirmaţiile privind pieţele volante, întrucât aduce grave prejudicii agricultorilor care îşi vând produsele prin intermediul acestora", se arată într-un comunicat al Agrostar.
Reprezentanţii federaţiei îl invită pe Tabără în pieţele volante pentru a constata la faţa locului diferenţa de preţuri faţă de celelalte pieţe şi pentru a sta de vorba cu cei care vând, pentru a se convinge dacă aceştia sunt sau nu fermieri.
Tabără a declarat că preţurile practicate în pieţele volante din Bucureşti, inclusiv în cea din curtea Ministerului Agriculturii, sunt mai mari decât cele din pieţele obişnuite, şi că în două săptămâni va avea un răspuns pentru rezolvarea acestei probleme.
"Ceea ce se întâmplă acum în pieţele din marile oraşe este inadmisibil, pentru că în ele nu au acces în niciun caz fermierii. Şi vă rog să vă duceţi prin pieţele volante şi să vedeţi cam care e preţul. Mi se pare şi aici o aberaţie, ca în pieţele volante, chiar şi în cea care este aici, în curtea Ministerului Agriculturii, preţurile să fie mai mari decât cele din piaţă. Nu este normal", a spus Tabără.
SURSA: Agerpres