Cele mai recente date privind vânzările de mașini noi din Norvegia arată că piața de mașini pe benzină este aproape de dispariție. Norvegia este cu mult în fața altor state în ceea ce privește adoptarea mașinilor electrice.

Taxe mari pe vehiculele alimentate cu benzină şi motorină

Norvegia a impus taxe mari pe vehiculele alimentate cu combustibili fosili, care reprezintă costurile acestora pentru mediu și sănătatea publică. Vehiculele electrice au devenit mai competitive, iar piața locală a crescut enorm, fiind disponibile noi modele de mașini electrice.

Cota de piață a vehiculelor electrice din Norvegia a devenit cea mai mare din lume și ne oferă o privire asupra a ceea ce se va întâmpla pe alte piețe.

În 2020, mașinile complet electrice au atins o cotă de piață record de 54% din vânzările totale de autovehicule noi din Norvegia.

Cea mai bine vândută mașină din Norvegia: Tesla Model 3

Cele mai recente date din iulie 2021 arată că mașinile electrice au o cotă de piață de 64% pentru anul care încă nu s-a încheiat.

Tesla Model 3 este în continuare cea mai bine vândută mașină din țară. Fiecare mașină electrică nouă care ajunge pe piață are, de asemenea, un impact mare și există mai multe EV-uri noi care urmează să ajungă în Norvegia până la sfârșitul anului.

Sursă foto: Dreamstime