Vremea o ia razna în următoarele zile! Prognoza meteo ANM. Schimbări bruște de temperatură în România

După ce am avut parte de temperaturi de primăvară în ultima perioadă, se pare că frigul se întoarce din nou în România. Specialiștii ne avertizează că ne putem aștepta chiar și la ninsori în zilele următoare. Potrivit specialiștilor,precipitațiile se vor înmulți, iar vântul va prinde putere în majoritatea regiunilor. De asemenea, aceste oscilații de temperatură vor fi din ce în ce mai dese

„Aceste alternanțe au devenit deja o obișnuință, vreme caldă urmată de scurte perioade în care temperaturile să se situeze sub ceea ce ar fi normal pentru perioadele respective. Se pare că acesta va fi elementul meteorologic caracteristic pentru următoarele două zile, pentru că, mai ales în partea de nord și nord vest a țării, vremea va intra într-un proces de răcire accentuată, caracterizând o vreme deosebit de rece pentru perioada din calendar, mai ales pe parcursul nopții”, a spus Elena Mateescu, director ANM la Digi24.

Temperaturile vor coborî până la minuss 11 grade Celsius în depresiuni, în estul Transilvaniei, iar pe litoral, minimele vor ajunge la minus 1 grad. Vântul va bate cu putere și este posibil să se înregisteze lapoviță și ninsoare în mai multe zone, inclusiv în București.

Vremea o ia razna în următoarele zile! Prognoza meteo ANM. Schimbări bruște de temperatură în România

Vremea se va încălzi din nou începând de săptămâna viitoare.

„Mai ales din a doua parte a săptămânii discutăm din nou de valori care să depășească 16-17 grade Celsius. E posibil să observăm din a doua jumătate a lunii martie o tendință și un semnal pentru o vreme mai caldă pentru luna martie”, a mai spus Mateescu.

Vremea de 8 martie

Totodată, potrivit datelor publicate de ANM, în săptămâna 08.03.2021 – 15.03.2021, temperatura medie a aerului va avea valori apropiate de cele normale pentru această perioadă, pe întreg teritoriul României. În ceea ce privește cantitățile de precipitații, acestea vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval, cu o tendință ușor deficitară în regiunile extracarpatice.

În săptămâna 15.03.2021 – 22.03.2021 prognoza meteo este asemănătoare. Temperaturile medii ale aerului se vor situa în jurul celor normalepentru această săptămână, în toate regiunile.

La finalul lunii martie, în săptămâna 22.03.2021 – 29.03.2021 Mediile temperaturilor se vor situa ușor peste cele specifice pentru această săptămână, la nivelul întregii țări. Cantitățile de precipitații estimate pentru această perioadă se vor situa în jurul celor normale pentru acest interval, în toate regiunie.

Vremea o ia razna în următoarele zile! Prognoza meteo ANM. Schimbări bruște de temperatură în România