Vremea o ia razna în toată țara de mâine

Vremea se încălzește puternic în toată țara, începând de miercuri. ANM indică că cerul va fi noros în regiunile intracarpatice, unde, mai ales ziua, vor fi precipitații slabe. Acestea vor fi sub formă de ninsoare la munte, predominant ninsori în Maramureș și în Transilvania și mixte în Crișana și local în Banat. Pe arii restrânse, mai ales în vest și nord-vest, vor fi condiții de polei.

În restul teritoriului, cerul va fi variabil. Se vor observa unele înnorări în prima parte a intervalului. Numai izolat se vor semnala precipitații slabe. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări la munte, în special în zona înaltă. Aici rafalele vor depăși 70…80 km/h, spulberând zăpada și, local și temporar, în vest și sud.

Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 1 și 7 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între -8 și 3 grade. Izolat, mai ales spre sfârșitul intervalului, se va semnala ceață.

Temperaturi șoc începând de mâine

În București, vremea se va încălzi față de zilele precedente. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări în prima parte a zilei. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă va fi de 3…5 grade, iar cea minimă va fi de -3…-2 grade, mai scăzută în zona preorășenească până în jurul valorii de -5 grade.

Joi, vremea va continua să se încălzească, devenind caldă pentru această dată, în cea mai mare parte a țării. Cerul va fi temporar noros și vor fi condiții pentru precipitații slabe predominant sub formă de ploaie, la începutul intervalului înnord-vest, iar în cursul nopții, posibil, și în extremitatea de sud-vest. În zona montană înaltă, trecător, se vor semnala precipitații mixte. Izolat vor fi condiții de polei. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări la munte și, local și temporar, în vest. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 2 și 10 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între -10…-8 grade în estul Transilvaniei și 4….6 grade în regiunile vestice. Dimineața și noaptea, pe alocuri, se va semnala ceață.

În București, vremea va continua să se încălzească. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 8…9 grade, iar cea minimă de -3…0 grade. Dimineața și noaptea vor fi condiții de ceață.

Vremea o ia razna în toată țara de mâine

Vineri, vremea va fi caldă pentru ultima decadă a lunii ianuarie. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 4 și 12 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între -5…-3 grade în depresiunile Carpaților Orientali și 7….8 grade în sudul Banatului. Cerul va fi variabil, cu înnorări în vestul, sud-vestul, nordul și parțial centrul țării, unde mai ales spre seară și noaptea, temporar va ploua. În zona montană înaltă, precipitațiile vor fi mixte. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări la munte și, local și temporar, în vest. Dimineața și noaptea, pe alocuri, îndeosebi în est, sud-est și centru, se va semnala ceață.

În București, vremea va fi caldă pentru ultima decadă a lunii ianuarie. Cerul va fi temporar noros, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 10 grade, iar cea minimă va fi de 2…3 grade, mai scăzută în zona preorășenească spre 0 grade.

Vremea o ia razna în toată țara de mâine