Vremea o ia razna în România! Avertisment ANM privind prognoza meteo! Rar se întâmplă în februarie

ANM vine cu precizări de ultimă oră. După un weekend cu temperaturi scăzute, urmează o vreme de primăvară în toată țara. Potrivt prognozei publicate de ANM, de luni, vremea se încălzește ușor în aproape toată țara.

Astfel, cerul va fi variabil, cu înnorãri şi pe alocuri precipitaţii slabe predominant sub formã de ploaie, ziua în sudul teritoriului, iar noaptea în vest şi sud-vest. Pe de altă parte, la munte, pe arii restrânse, în special noaptea şi cu precãdere în Carpaţii Meridionali, precipitaţiile vor fi mixte. Izolat, în a doua parte a intervalului, se va forma polei.

Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificãri în sudul Banatului şi pe crestele montane. În ceea ce privește temperaturile maxime, acestea se vor încadra între 3 şi 12 grade. Pe de altă parte, cele minime vor fi cuprinse între -11 grade în depresiunile Carpaţilor Orientali şi în jurul a 3 grade în Dealurile de Vest. Dimineaţa şi noaptea, pe suprafeţe mici, se va forma ceaţã.

Și în Capitală vremea începe să se încălzească. Cerul va fi însă noros, dar temperaturile maxime vor fi de 7…8 grade, iar cele minime de 0…1 grad, mai scãzutã în zona preorãşeneascã spre -3 grade. Spre dimineaţã vor fi condiţii de ceaţã.

Vremea o ia razna în România! Avertisment ANM privind prognoza meteo! Rar se întâmplă în februarie

De marți însă, vremea se încălzește și mai mult. Potrivit prognozei publicate de ANM, în regiunile vestice, nord-vestice şi centrale cerul va avea înnorãri şi local vor fi precipitaţii slabe, predominant sub formã de ploaie, iar în zona montanã aferentã mixte. Izolat vor fi condiţii pentru depuneri de polei.

Totodată, vântul va sufla slab şi moderat, cu uşoare intensificãri pe crestele montane şi în sudul Banatului. Referitor la temperaturile maxime, acestea se vor încadra între 4 şi 14 grade, iar cele minime între -4 şi 6 grade, mai scãzute în depresiunile intramontane. Încălzirea se resimte și în București, unde temperaturile vor fi cu mult peste cele normale acestei perioade. Astfel, maxmele vor fi de 11…12 grade, iar minimele de 0…1 grad, mai scãzutã în zona preorãşeneascã spre -3 grade.

Cum va fi vremea de miercuri. Prognoza meteo ANM

Miercuri, vremea va fi și mai caldă. ANM anunță că crul va fi variabil, mai mult noros în regiunile vestice, sud-vestice, nordice şi centrale, unde temporar va ploua slab, iar în zona de munte precipitaţiile vor fi mixte. Local, în special în sudul, estul şi centrul teritoriului, se va semnala ceaţã, posibil asociatã cu burniţã.

Pe de altă parte vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificãri îndeosebi în a doua parte a intervalului, în zona montanã înaltã, a Carpaţii Orientali, iar izolat şi trecãtor în restul teritoriului. În ceea ce privește temperaturile maxime, acestea se vor încadra între 6 şi 15 grade, cu cele mai mari valori în Muntenia, iar cele minime vor fi cuprinse între -2 şi 5 grade.

O vremea caldă este așteptată și în Capitală. Miercuri imineaţa şi noaptea vor fi condiţii de ceaţã, iar vântul va sufla în general slab, însă temperatura maximã va fi de 14…15 grade, iar cea minimã de 1…3 grade.

Încălzirea vremi continuă și joi. ANM anunță că cerul va avea înnorãri temporare şi vor fi precipitaţii mai ales sub formã de ploaie, pe arii extinse în regiunile vestice, nordice şi centrale şi pe suprafeţe mai mici în restul teritoriulu.

Pe de altă parte, la munte, mai ales noaptea, şi la altitudini mari, vor fi şi ninsori şi lapoviţã. La mijlocul săptămânii,  temperaturile maxime se vor încadra între 5 şi 15 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între -2 şi 8 grade.

În București vremea va fi la fel de caldă ca și miercuri. Vor exista ploi slabe și cer variabil, iar vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificãri în a doua parte a zilei şi în prima parte a nopţii. Joi, în Capitală temperatura maximã va fi de 14…15 grade, iar cea minimã de 4…6 grade, transmite ANM.

Vremea o ia razna în România! Avertisment ANM privind prognoza meteo! Rar se întâmplă în februarie