ANM vine cu vești proaste pentru români. Furtunile vor continua să fie prezente în mai multe zone din țară în următoarele ore. Potrivit meteorologilor, în cursul zilei de marți, până la ora 21.00, local în estul, sud-estul și parțial în centrul țării vor fi perioade în care instabilitatea atmosferică va fi accentuată și se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului și condiții de grindină.

Totodată, ANM precizează că în intervale scurte de timp cantitățile de apă vor depăși pe alocuri 20…30 l/mp. De menționat este faptul că, în intervalul 6 iulie, ora 10:00 – 7 iulie, ora 9:00, indicele temperatură-umezeală (ITU) va putea atinge pragul critic de 80 de unităţi. Cerul va fi temporar noros şi, îndeosebi după-amiaza şi seara, vor fi condiţii pentru averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului.

În ceea ce privește temperatura maximă, aceasta va fi de 31 – 32 de grade, iar cea minimă de 18 – 19 grade.

Un val de caniculă lovește România. Prognoza meteo ANM

Începând cu data de 7 iulie, vremea se schimbă din nou. Ploile și instabilitatea atmosferică nu vor mai fi atât de intense, însă un val de caniculă se va abate asupra țării. Astfel, începând cu miercuri, ora 09.00 și până pe 11 iulie la ora 21:00, vremea în Capitală va fi călduroasă, iar disconfortul termic va fi în creștere în acest interval.

Totodată, ANM mai precizează că pe parcursul zilei de 8 iulie, în ciuda temperaturilor extrem de crescute, există totuși probabilitatea de pariţie a fenomenelor specifice instabilităţii atmosferice, precum averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 31 şi 33 de grade, iar cele minime se vor situa între 17 şi 21 de grade.

De menționat este faptul că, valul de căldură se va intensifica în regiunile vestice și sud-vestice, unde va fi caniculă și disconfort termic accentuat. Pe de altă parte,  în restul teritoriului vremea va fi călduroasă, iar disconfortul termic va fi în creștere, îndeosebi în sud.