„A nins în Pasul Prislop, iar lucrătorii Secţiei Naţionale de Drumuri au intervenit în ultimele ore cu utilajele cu lamă şi au împrăştiat 14,5 tone de material antiderapant pentru a spori siguranţa participanţilor la trafic. Pe acelaşi drum (DN 18), vizibilitatea este uşor peste 100 de metri, între kilometrul 160 şi kilometrul 180, fapt pentru care recomandăm atenţie sporită celor care traversează această porţiune de drum. Drumarii au mai intervenit cu utilajele pe DN 17C, în Dealul Ştefăniţei (700 metri altitudine) unde au împrăştiat o tonă de material antiderapant”, a spus Dan Bucă.

Deși până acum am avut o perioadă cu temperaturi de primăvară se pare că iarna își intră în drepturi

Potrivit acestuia, pe DN 18, atât prin Pasul Gutâi (900 metri altitudine), Pasul Rotunda (1.000 metri altitudine) şi Pasul Hera, pe DN 19, (587 metri altitudine), se circulă în condiţii optime, cât şi pe toate tronsoanele de drumuri judeţene şi comunale.

Pasul Prislop este principala cale rutieră care leagă Bucovina/Moldova de Maramureș

El a adăugat că echipe de intervenţie ale lucrătorilor de la Drumurile Naţionale şi ai Societăţii Judeţene de Drumuri şi Poduri Maramureş sunt pregătite să intervină în caz de necesitate, având mai multe puncte de lucru în judeţ, notează Agerpres.