ANM a anunțat vreme instabilă în acest weekend. Totuși, temperaturi vor începe să crească față de zilele anterioare. Astfel, potrivit meteorologilor, temporar înnorările vor fi accentuate și îndeosebi după-amiaza și seara vor fi perioade cu averse și descărcări electrice local în nord și pe arii restrânse în rest.

Pe de altă parte, noaptea, astfel de fenomene se vor semnala pe arii relativ extinse în jumătatea nordică a țării și pe suprafețe mici în restul teritoriului, cu o probabilitate mai mare de apariție în sud-est.

Ploile vor avea și caracter torențial, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare, izolat se vor înregistra cantități de apă mai însemnate și vor fi condiții de grindină. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări de scurtă durată în timpul ploilor.

În ceea ce privește temperaturile maxime, acestea se vor încadra între 20 și 28 de grade Celsius, iar cele minime vor fi cuprinse între 7 şi 16 grade Celsius.

Și în Capitală vremea va fi închisă sâmbătă. Temporar înnorările vor fi accentuate, iar după-amiaza și la începutul nopții, probabilitatea pentru ploi de scurtă durată și descărcări electrice va fi în creștere. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 25 de grade Celsius, iar cea minimă va fi de 11…13 grade Celsius.

Cum va fi vremea duminică. Prognoza meteo ANM 

Nici duminic România nu va scăpa de ploi. Potrivit ANM, vremea va continua să fie instabilă, iar temperaturile se vor situa în marea lor majoritate în jurul celor normale datei. Cerul va avea înnorări, temporar accentuate pe parcursul zilei și la începutul nopții, când vor fi perioade cu averse și descărcări electrice. Astfel de fenomene se vor semnala la deal și la munte, local în centru, est și sud-est și pe arii mai restrânse în restul teritoriului.

De menționat este faptul că, ploile de duminică vor avea și caracter torențial, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare, pe spații mici se vor înregistra cantități de apă însemnate. Vor fi condiții de grindină. Totodată, vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări în prima parte a intervalului la munte, îndeosebi în zona înaltă și la viteze mai mici și în nord-est, dar de scurtă durată și asociate ploilor.

Temperaturile maxime, se mențin ridicae și se vor încadra între 19 și 27 de grade, cu cele mai ridicate valori în sud-vestul teritoriului, iar cele minime între 5 și 15 grade. Totodată, izolat vor fi condiții de ceață.

În Capitală, vântul va sufla slab și moderat cu intensificări de scurtă durată în timpul ploilor, iar temperatura maximă va fi de 23…24 de grade, iar cea minimă de 11…13 grade, iar spre sfârșitul intervalului vor fi condiții de ceață.