Ucraina ar avea tot dreptul să îl ucidă pe Vladimir Putin

Volodimir Zelenski a spus că Ucraina ar fi îndreptățită să îl ucidă pe președintele rus Vladimir Putin. Întrebat dacă țara sa ar profita de o astfel de ocazie, liderul de la Kiev a răspuns: „E război, iar Ucraina are tot dreptul să-și apere teritoriul”.

Liderul de la Kiev a făcut această declarație în cadrul unui interviu acordat publicației The Sun. Afirmațiile acestuia au atras reacția Rusiei.

„Au fost amenințări verbale la adresa vieții lui Putin de mai multe ori din Ucraina. La diferite niveluri. Cu toții suntem conștienți de asta. Și nu vor reuși nimic. Nu avem nicio îndoială că scopurile și obiectivele operațiunii noastre speciale militare vor fi atinse”, a declarat Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, citat de TASS.

Moscova plănuiește să îl răstoarne pe Volodmir Zelenski

În cadrul aceluiași interviu, Volodimir Zeleski a spus și că Moscova „își dorește foarte mult” să îl răstoarne de la putere. Potrivit liderului de la Kiev, Kremlinul a fixat și un termen: sfârșitul acestui an. Zelenski a afirmat că „numele operațiunii este Maidan 3. Este menită să schimbe președintele. Poate nu prin ucidere. Folosesc toate mijloacele pe care le au”.

„Deci asta e ideea, la sfârșitul anului. Au și intitulat operațiunea. Dar, vedeți, putem să trăim și cu asta”,a adăugat el.

Președintele ucrainean nu a răspuns la întrebările privind atacurile asupra colaboratorilor proruși și oficialilor „autorităților” instaurate de Moscova în teritoriile ocupate temporar.

„Nu pot să discut despre nicio operațiune a serviciilor de informații ucrainene, a serviciului secret sau a forțelor speciale. Sunt unele momente despre care nu discutăm”, a declarat acesta.

Volodimir Zelenski a comparat tentativele de a-l asasina cu pandemia de Covid-19

Volodimir Zelenski a vorbit despre tentativele rușilor de a-l asasina, comparându-le cu pandemia de Covid-19. Liderul de la Kiev a spus că serviciile de informații ucrainene au dejucat cel puțin „cinci sau șase” comploturi.

Volodimir Zelenski a spus că prima încercare de a-l asasina a provocat panică, la fel ca prima pandemie de Covid-19. După aceea însă, devine ceva obișnuit. De asemenea, a recunoscut că de la începutul războiului din Ucraina, a pierdut șirul comploturilor.

„Prima încercare este foarte interesantă, pentru că este prima dată, iar după aceea este ca la Covid. Este vorba doar de serviciile de informații, transmițând că încă un grup a venit în Ucraina pentru a „încerca” acest lucru”, a declarat el pentru The Sun.

Liderul de la Kiev a afirmat și că voința Ucrainei de a învinge Rusia lui Vladimir Putin rămâne puternică și că „la nivel moral, nu există niciun impas”.

Acesta a adăugat că poporul său s-a săturat de „raiduri aeriene permanente”, s-a săturat să fie bombardat, să li se distrugă casele și cei dragi să fie uciși.