Vladimir Putin cere FSB să îi pedepsească pe combatanţii ruşi care luptă de partea Ucrainei

Vladimir Putin a instruit FSB să ia măsuri împotriva combatanților ruși care se alătură conflictului din Ucraina. El îi descrie pe aceștia drept „gunoaie” și „trădători”.

Putin a adăugat că ei vor fi aduși în fața justiției din Rusia, „în mod imprescriptibil” și indiferent de locația lor.

„Nu trebuie să uităm cine sunt ei, să le spunem pe nume.

Îi vom pedepsi în mod imprescriptibil, oriunde s-ar afla”, a cerut Vladimir Putin într-un discurs susţinut în faţa unor conducători ai FSB.

Serviciul de securitate rus, condus de Vladimir Putin în anii ’90, deține autoritate asupra frontierelor Rusiei.

FSB este agenția principală de securitate internă și serviciu de informații al Rusiei. FSB este succesorul direct al KGB-ului sovietic și își are rădăcinile în organizațiile de securitate și contrainformații ale Uniunii Sovietice.

Rolul său principal este acela de a proteja securitatea internă, contracararea terorismului, contraspionajul și asigurarea ordinii publice în Rusia.

De asemenea, FSB are atribuții în domeniul contrainformațiilor și al securității cibernetice.

Președintele rus avertizează cu privire la conflictul Rusia-NATO

Luni, 18 martie, președintele Federației Ruse a atras atenția că un eventual conflict între Rusia și NATO ar putea reprezenta doar preludiul către declanșarea celui de-al Treilea Război Mondial.

Conform opiniei lui Vladimir Putin, nu sunt mulți cei interesați de un astfel de scenariu.

„Este clar pentru toată lumea că acest lucru va fi la un pas de un al treilea război mondial. Cred că mai nimeni nu este interesat să fie aşa”, a declarat liderul de la Kremlin.

Într-o altă remarcă, Vladimir Putin a subliniat că personalul militar al NATO se află deja în Ucraina. A menționat că au observat că pe teren se comunică în alte două limbi. Mai exact, el a făcut aluzie la utilizarea limbilor engleză și franceză.

În cadrul acestei discuții, liderul de la Kremlin a subliniat că prezența NATO în Ucraina nu aduce beneficii, în primul rând, forțelor militare ale țărilor respective.

„Nu este nimic bun în asta, în primul rând pentru ei, pentru că mor acolo şi în număr mare”, a spus el.

Întrebat dacă are în vedere să anexeze regiunea ucraineană Harkov, Putin a răspuns că în eventualitatea unei continuări a atacurilor, Rusia va stabili o zonă tampon mai extinsă pe teritoriul ucrainean pentru a-și proteja frontierele.

„Nu exclud ca, ţinând cont de evenimentele tragice care au loc astăzi, să fim forţaţi la un moment dat, când vom considera oportun, să creăm o anumită „zonă sanitară” în teritoriile aflate astăzi sub regimul de la Kiev”, a declarat Putin.