Armata rusă a bombardat puternic luni orașul ucrainean Lîman din regiunea Donețk, localitate cu o populație de peste 20.000 de persoane.

Bombardamentele intense, surprinse în filmări

Localitatea se află la aproximativ 20 de kilometri de un oraș strategic ucrainean, Sloviansk, considerat un „punct cheie” în campania de cucerire de către ruși a estului Ucrainei.

Ca urmare a postărilor de videoclipuri privind bombardamentele, mai mulți analiști afirmă că exploziile din centrul orașului ucrainean par să fie cauzate de arme termobarice, dar informația nu este confirmată.

Jurnalistul Neil Hauer de la CNN a scris pe contul său de Twitter că echipa de filmare a televiziunii americane a surprins exploziile de la distanță.

S-au înregistrat mai multe victime din cauza bombardamentelor

Bombardamentele trupelor ruse împotriva a 49 de aşezări în regiunile Lugansk şi Doneţk s-au soldat duminică cu nouă morţi şi 11 răniţi, a comunicat luni Gruparea de forţe unite ucrainene, în timp ce presiunea creşte în Severodoneţk.

Victime au fost înregistrare în localităţile Avdiivka, Velika Novoselka, Liman, Klinovo, Krasnopolie, Novomihailovka, precizează serviciul de presă al grupării pe pagina sa oficială de Facebook.

„Din cauza luptelor intense şi a dificultăţii din comunicaţii este imposibil să obţinem rapid informaţii despre victimele din Lisiciansk, Severodoneţk şi localităţile din apropiere”, menţionează acelaşi serviciu de presă.

Atacurile Rusiei au distrus complet sau au avariat 138 de imobile cu mai multe etaje şi locuinţe private şi cel puţin 17 obiective, între care o şcoală, un cămin de studenţi, un sanatoriu, clădiri ale unei companii alimentare, două depozite agricole, maşini agricole, un magazin, tarabe, clădirea unui tribunal, conducte de gaz, garaje, autoturisme şi echipamente ale serviciilor de salvare.