19-994-3637_austria.jpgAustria este un ghid turistic editat de Meteor Press, care vă permite să cunoaşteţi mai mult şi mai uşor toate frumuseţile unei ţări încărcate de istorie şi artă. Austria te duce cu gândul la operete şi psihanaliză, la Apfelstrudel (ştrudel cu mere) şi scări de marmură, la valsurile lui Strauss şi lucrările lui Schubert. Cu o inimă care bate în ritm de 3/4, Viena este o capitală plină de cupole grandioase, pieţe care seamănă cu decorurile unui spectacol şi cafenele lustruite de vreme. Citind ghidul Fodor’s vă veţi putea orienta, fie şi numai imaginar, în patria valsului şi veţi putea simţi atmosfera Salzburgului, care în anul 2006 şi-a pus la bătaie toate resursele pentru a celebra 250 de ani de la naşterea celui mai faimos fiu al său, Mozart.
Pentru achiziţionare: Tel.: 021.222.33.12; Fax: 012.222.83.80;e-mail: carte@meteorpress.ro

19-995-3637_adevarulmanagementul.jpgStephen P. Robbins spune că a scris Adevărul şi numai adevărul despre managementul personalului, carte recent editată de Meteor Press, pentru cei care aspiră la o funcţie de conducere, spre a-i ajuta să nu mai citească manuale întregi de resurse umane sau de comportament organizaţional. „Pentru a afla adevărul despre managementul personalului, nici nu ar trebui să participaţi la un curs de perfecţionare la vreo universitate de prestigiu“ – consideră Stephen P. Robbins. Este suficient să citiţi această carte, care cuprinde toate domeniile esenţiale în care managerii se lovesc de problema comportamentului oamenilor: angajarea, motivarea, munca de conducere, comunicarea, crearea echipelor, ţinerea sub control a conflictelor, stabilirea sarcinilor de lucru, evaluarea activităţii şi înfăptuirea schimbării. Lucrarea este o sinteză a cercetărilor întreprinse în domeniul comportamentului uman, care prezintă managerilor ceea ce merge şi ceea ce nu merge în activitatea de conducere a personalului.
Pentru achiziţionare: Tel.: 021.222.33.12;
Fax: 012.222.83.80; e-mail: carte@meteorpress.ro

19-993-3637_dscoperapuncte38441.jpgCitind cartea Descoperă-ţi punctele forte în domeniul vânzărilor, de Benson Smith şi Tony Rutigliani, Editura Allfa, aveţi posibilitatea să aflaţi răspunsuri valoroase la întrebări legate de identificarea personalităţii dvs. şi a talentelor, dar şi de felul în care acestea pot fi puse în valoare. Cartea oferă şi posibilitatea efectuării unei testări pe internet şi, pe baza datelor obţinute, se poate afla cum pot fi puse în valoare talentele personale în practica de zi cu zi sau dacă este cazul să faceţi schimbări majore în carieră. Descoperă-ţi punctele forte în domeniul vânzărilor este o profundă analiză a vânzărilor văzută prin ochii agenţilor de vânzări. Cartea spulberă miturile care circulă în lumea vânzărilor, deoarece analizele din cadrul ei vă vor deschide ochii asupra felului în care orice afacere sau orice individ care lucrează în vânzări poate obţine un succes mai mare în relaţiile cu clienţii.
Pentru achiziţionare: Tel.: 021.402.26.30; 021.402.26.34; e-mail: comenzi@all.ro

19-991-3637_manualdestudi38442.jpgManualul de studii de caz privind Managementul resurselor umane internaţionale în ţările îN TRANZIŢIE din Europa, de Ovidiu Nicolescu, George Pleşoianu, Joysef Poor, Editura Olimp, are în vedere o abordare modernă, pe care managerii şi consultanţii locali nu o cunosc încă bine. Manualul este structurat pe patru părţi. În prima parte, intitulată „Bazele teoretice şi metodologice ale MRU“, se face o trecere în revistă a problematicii actuale a managementului resurselor umane, pornind de la evoluţia acestuia pe diverse continente, trecând apoi la tratarea modernă a acestuia. Studiile de caz sunt grupate în următoarele trei secţiuni ale cărţii şi se adresează mediului economic şi de afaceri din ţările emergente din Europa, în special celor care se ocupă de conducerea resurselor umane în cadrul companiilor internaţionale care operează în această zonă geografică. Cele trei secţiuni rezervate studiilor de caz se referă la priorităţile momentului istoric prin care trec ţările emergente din Europa: armonizarea cu principiile, reglementările uniformizate şi standardele tehnice promovate în Uniunea Europeană. Aceste priorităţi sunt consemnate în denumirile celor trei secţiuni: Managementul resurselor umane internaţionale; Leadership, structuri organizaţionale şi instrumentarul managerial; Strategii de dezvoltare şi managementul resurselor umane.
Pentru achiziţionare: Tel.: 021.411.25.56; 411.63.07

19-992-3637_managernumba.jpgHenry Mintzberg este clasat de The Financial Times între primii zece gânditori ai lumii din sfera managementului. În Manager nu MBA, Editura Meteor Press, profesorul de studii manageriale de la Universitatea McGill din Montreal (Canada) face o critică amplă la adresa felului în care managerii sunt pregătiţi şi a felului în care este practicat managementul. „Programele de MBA pregătesc persoane inadecvate într-un mod inadecvat cu consecinţe inadecvate“, scrie Mintzberg. „A folosi sala de clasă pentru a contribui la perfecţionarea unor oameni care practică deja managementul este o idee frumoasă, dar a pretinde că scoţi manageri din oameni care n-au condus niciodată este o înşelătorie.“ Parcurgând această carte, veţi avea posibilitatea să citiţi în partea I despre educaţia managerială – sau mai bine zis despre ceea ce consideră autorul că este greşit -, iar în partea a II-a despre cum ar putea fi îndreptate aceste lucruri. Henry Mintzberg propune o serie de principii generale pe baza cărora ar putea fi reconcepută educaţia managerială. Autorul este convins că liderii nu pot fi creaţi în clasă. Este însă convins că managerii existenţi îşi pot îmbunătăţi activitatea în urma unui curs serios. Pentru asta însă, şcolile de afaceri trebuie regândite.
Pentru achiziţionare: Tel.: 021.222.33.12;Fax: 012.222.83.80; e-mail: carte@meteorpress.ro