Așadar, întrebat despre ceea ce crede cu privire la imaginile care au apărut în presă de pe litoral, în care tinerii nu respectau normele impuse de către autorități având în vedere pandemia de coronavirus, Virgil Musta a declarat că este o lipsă atât de responsabilitate cât și de solidaritate.

Medicul din Timișoara a subliniat că numărul de cazuri zilnice este extrem de mare și că acest trend poate fi oprit doar prin respectarea măsurilor impuse.

„Eu cred că este o lipsă de responsabilitate și de solidaritate, pentru că acești tineri nu doresc să înțeleagă sau nu înțeleg că în acest moment este necesar să se respecte cu strictețe regulile de distanțare socială și de purtare a măștii. Numărul de cazuri este foarte mare și nu putem stopa acest număr până nu o să avem toate focarele de contaminare. Și vedeți, apar focare permanent, din cauza lipsei de susținere, solidaritate, responsabilitate și respectare a regulilor.”, a explicat medicul Virgil Musta, la B1 TV.

Nu există altă soluție decât respectarea regulilor

Medicul Virgil Musta a mai declarat că privește cu îngrijorare faptul că unele persoane nu doresc să înțeleagă faptul că nu există altă soluție prin care putem scăpa de coronavirus, decât dacă respectăm măsurile impuse de către autorități.

„Eu privesc cu îngrijorare faptul că unele persoane, din păcate, nu doresc să înțeleagă că din păcate nu există o altă soluție decât respectarea regulilor.

Ele trebuie să fie respectate la locul de muncă, în restaurant, în sălile de sport așa că trebuie respectate și în școli. Și în școli, trebuie să fie găsite soluțiile optime ca totuși procesul de învățământ să se desfășoare, pentru că o societate civilizată este bazată pe educație.

Dar nici nu putem să lăsăm lucrurile să meargă de la sine, ci trebuie să fie evaluate în fiecare școală, care sunt condițiile, posibilitățile și în funcție de asta să fie luate măsurile cele mai bune. Sunt școli unde se pot face și cursuri online și cursuri direct la școală, în altele poate nu există condiții, poate o parte dintre copii, din cauza aglomerării, trebuie să facă școală online.

Eu cred că trebuie analizate și responsabilizate bine și atunci se poat da drumul școlilor și altor activități, care vor începe odată cu sezonul de toamnă iarnă”, a declarat Virgil Musta.

Sursă foto: INQUAM/Cornel Putan.