Opoziția a anunțat că moțiunea de cenzură împotriva guvernului condus de Viorica Dăncilă fost semnată inclusiv de parlamentari ai PSD.

Iar pe lista de parlamentari care au semnat pentru dărâmarea guvernului susținut de chiar partidul din care fac parte apar în prezent nume ca Emanoil Savin, Horia Nasra, Mihăiță Găină, Cornel Itu și Nicolae Marin.

Horia Nasra ar fi negociat cu Pro România, pentru că acesta nu ar avea o relație foarte bună cu liberalii, anunță Antena 3.

Moțiunea este intitulată ”Ca să reconstruim România, Guvernul Dăncilă trebuie demis de urgenţă!” și urmează să fie depusă luni, 30 septembrie, la Parlament, au declarat surse politice. Potrivit acestora, partidele inițiatoare ale demersului de demitere a Guvernului estimează că votul moțiunii va avea loc cel târziu pe 8 octombrie în plenul reunit al Camerei Deputaților și Senatului.

Potrivit textului, Opoziția va propune un guvern suplu, format din maximum 15 ministere, după demiterea Cabinetului Dăncilă și ”investiții publice majore”.

Viorica Dăncilă, lidera PSD, aflată în Statele Unite ale Americii, a reacționat la această situație prin intermediul unui mesaj postat miercuri seară pe pagina sa de Facebook:

”Moțiunea de cenzură cu care ne amenință opoziția nu va trece nici de această dată. Au mai încercat acest lucru, nu de mult, și au eșuat lamentabil. Au mai ratat o dată această tentativă când au venit în Parlament fără o viziune, fără program de guvernare și fără o echipă guvernamentală. Și tot așa vin și acum, fără alternativă și fără cea mai mică idee despre ce vor face a doua zi.

Și fiindcă nu poate exista susținere pentru…nimic, nici această moțiune nu va trece. PSD este un partid unit, responsabil și care a înțeles că avem misiunea de a guverna România și a ne duce programul la capăt. Pentru asta am fost votați în 2016 și asta vom continua să facem, în ciuda tuturor încercărilor distructive ale unei opoziții slabe, dezbinate și lipsite de seriozitate și asumare când vine vorba de viitorul țării și al românilor”, a scris Premierul pe internet.