Chinezii se revoltă împotriva restricțiilor COVID!

Mulţimea furioasă a ieşit pe străzi în oraşul Guangzhou din sudul Chinei

Totul a avut loc în oraşul Guangzhou din sudul ţării, unde un număr mare de oameni a ieşit din carantina obligatorie impusă de autorităţii. Localnicii furioşi s-au ciocnit cu poliţiştii, nemulţumiţi de faptul că trebuie să stea iarăşi închişi în case.

Ei au distrus barierele anti-COVID instalate în zonă şi au răsturnat o maşină de poliţie. Imediat, trupele anti-revoltă au fost trimise la faţa locului, pentru a împiedica violenţe şi mai mari, transmite BBC.

Violenţele înregistrate în Guangzhou au loc în timpul celui mai grav val al pandemiei înregistrat în acest oraş de la apariţia virusului la finalul anului 2019.

Cartierul Haizhu din Guangzhou, acolo unde a avut loc această revoltă, a fost plasat în carantină din cauza cazurilor de COVID-19.

Politicile anti-COVID ale autorităţilor chineze i-au revoltat pe oameni

Acolo locuiesc foarte mulţi muncitori nomazi săraci, care se plâng că nu sunt plătiţi dacă nu se întorc la muncă. Ei mai vorbesc şi despre penuria de alimente şi despre scumpirile antrenate de restricţiile anti-COVID decise de autorităţile chineze.

La început, oamenii s-au certat cu însărcinaţii cu prevenţia împotriva COVID-19, îmbrăcaţi în alb, iar în noaptea de luni spre marţi, totul s-a transformat într-o adevărată revoltă, localnicii furioşi ieşind în masă pe străzile oraşului.

La acest lucru au contribuit şi o serie de zvonuri false. Mai exact, s-ar fi auzit că anumite companii însărcinate cu testarea falsifică rezultatele testelor PCR, al căror preţ l-ar creşte pentru a câştiga mai mulţi bani.

Alte zvonuri cu privire la coronavirus circulă şi în nordul Chinei, Spre exemplu, oficialii din provincia Hebei au anunţat că oraşul Shijiazhuang urmează să oprească testarea în masă.

Această decizie i-a făcut însă pe unii să creadă că populaţia oraşului ar urma să fie folosită pe post de cobai pentru a se observa ce se întâmplă dacă virusul SARS-CoV-2 este lăsat să se răspândească în mod necontrolat.

Un zvon asemănător a condus la ieşirea în masă din carantină a muncitorilor de la complexul Foxconn, aflat în oraşul Zhengzhou  din centrul Chinei, în urmă cu două săptămâni. Acest lucru a afectat vânzările de iPhone ale companiei Apple la nivel mondial.