Directorul Spitalului de Pneumofiziologie Marius Nasta este îngrijorată de numărul tot mai mare de îmbolnăviri cu noul coronavirus în Capitală. Dr. Beatrice Mahler spune că, deși coeficientul de 1,5 cazuri la mia de locuitori, care poate afecta începerea școlii, e greu de atins, având în vedere populația mare a Capitalei, spitalele sunt în acest moment suprasolicitate, iar săptămâna viitoare va fi o provocare pentru spitalele bucureștene, transmite Digi24.

Conform directorului Spitalului Marius Nasta, numărul mare de cazuri care se înregistrează zilnic în București este din din cauza concediilor din această perioadă și spune că această evoluție este îngrijorătoare.

Săptămâna viitoare poate să fie o provocare

Este „efectul concediilor și vacanțelor în București și alte județe” unde se raportează multe cazuri, a explicat dr. Mahler. „Numărul cazurilor din București e îngrijorător. Săptămâna viitoare poate să fie o provocare pentru sistemul de sănătate din București”, a avertizat ea, în condițiile în care spitalele din Capitală sunt oricum aproape de capacitatea maximă.

Doctorul a dat ca exemplu spitalul pe care îl conduce, care se află într-o „fază de platou”, însă cu un număr mare de pacienți care se internează și de pacienți la secția ATI. „Mulți se prezintă pentru evaluare și solicită extrem de mult personalul medical”, a mai spus ea într-o intervenție la Digi24.

Medicul îi îndeamnă pe cei care prezintă simptome sau au suspiciuni să se prezinte pentru control.

Amintim că, Grupul de Comunicare Strategică a transmis atât sâmbătă, cât și duminică un număr mare de îmbolnăviri. Astfel, sâmbătă a fost raportat un număr record de cazuri, 352 la număr, în timp ce duminică au fost semnalate alte 201.

În ceea ce privește bilanțul total, potrivit GCS, până astăzi, 6 septembrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 95.014 cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus. Dintre aceștia, 40.307 pacienți au fost declarați vindecați și 12.228 de pacienți asimptomatici au fost externați la 10 zile după depistare.