Administrația Națională de Meteorologie – ANM anunţă ploi în zona de sud, iar sâmbătă spre duminică ninsori, lapoviţă şi intensificări ale vântului în cea mai mare parte a ţării. Pentru Bucureşti, sunt anunţate ploi şi lapoviţă.

Astfel, în jumătatea de sud a ţării temporar vor fi precipitaţii în general moderate cantitativ, local se vor depăşi 15…25 l/mp şi izolat 30 l/mp.

Ploaie, ninsori și lapoviță

Acestea vor fi predominant sub formă de ploaie, exceptând seara de sâmbătă (26 decembrie) şi noaptea de sâmbătă spre duminică (26/27 decembrie), când în sudul Banatului, al Transilvaniei şi al Moldovei şi pe alocuri în Oltenia şi Muntenia, vor fi mai ales ninsori şi lapoviţă.

Vântul se va intensifica treptat, iar duminică (27 decembrie), local va atinge la rafală viteze în general de 40…50 km/h, anunţă meteorolorgii în prognoza pentru intervalul 26 decembrie, ora 10:00 – 28 decembrie, ora 10:00.

Vin ninsorile de Crăciun! Prognoza ANM: Ploi, lapoviță și zăpadă. Unde va ninge în România

În intervalul menţionat la munte vor predomina ninsorile, în special la altitudini de peste 1500 m şi se va depune strat nou de zăpadă, local mai consistent în Carpaţii Meridionali şi de Curbură.

Pe parcursul zilei de duminică (27 decembrie) vântul va avea intensificări, în special pe creste, unde rafalele vor depăşi 80…90 km/h şi va fi viscol.

Vreme închisă în București

În București, vremea va fi închisă. Temporar va ploua în general moderat cantitativ – se vor acumula în jur de 15…20 l/mp, iar pe parcursul nopţii de sâmbătă spre duminică (26/27 decembrie) şi în primele ore ale zilei de duminică (27 decembrie) vor fi posibile şi precipitaţii sub formă de lapoviţă.

Vantul va sufla moderat, cu intensificări începând din noaptea de sâmbătă spre duminică (26/27 decembrie), când la rafală se vor atinge viteze de 40…45 km/h. Sâmbătă (26 decembrie) temperatura maximă va fi de 5…6 grade, iar cea minimă se va situa în jurul valorii de 1 grad.

Vin ninsorile de Crăciun! Prognoza ANM: Ploi, lapoviță și zăpadă. Unde va ninge în România

Duminică (27 decembrie), temperatura aerului se va menţine la valori în jurul a 2 grade, însă în noaptea de duminică spre luni (27/28 decembrie) pe fondul pătrunderii unei mase de aer foarte cald, se vor înregistra 5…6 grade.