Anunț uriaș de la Guvern, pentru mii de români care nu și-au primit nici acum banii câștigați!

Guvernul a aprobat! Acești români își vor primi banii în curând

Este vorba despre persoanele care au fost implicate în realizarea recensământului populaţiei şi locuinţelor din acest an.

Potrivit unui anunț venit astăzi, 21 septembrie, de la Palatul Victoria, Guvernul României a adoptat hotărârea prin care sunt repartizate sumele necesare pentru plata celor care au fost implicat în realizarea recensământului. Este vorba despre 20.000 de persoane.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Executivului, Dan Cărbunaru, având în vedere primele evaluări, a fost realizată o economie de cel puțin 30 de milioane de lei faţă de fondurile estimate iniţial înainte de debutul recensământului.

„Pot să vă confirm faptul că astăzi Guvernul a adoptat hotărârea prin care sunt repartizate sumele necesare pentru a plăti cei aproximativ 20.000 de cetăţeni care s-au implicat în realizarea recensământului populaţiei şi locuinţelor.

Potrivit primelor evaluări, este vorba de o economie de cel puţin 30 de milioane de lei faţă de fondurile estimate iniţial, această sumă urmând să fie distribuită celor care au contribuit şi merită mulţumiri în acest sens pentru realizarea recensământului populaţiei şi locuinţelor”, a explicat Dan Cărbunaru, după ședința de Guvern de miercuri, 21 septembrie.

A muncit în condiții grele, sperând că va câștiga până la 9.000 de lei, însă așteaptă și acum banii de la stat

Unele dintre persoanele care își așteaptă și acum acești bani au povestit că au lucrat în condiții grele, timp de mai multe săptămâni, crezând că vor primi la final până la 9.000 de lei.

Potrivit unui material publicat recent de HotNews, o astfel de persoană regretă acum decizia, întrucât nu știe nici câți bani va lua, nici când va fi plătită.

„Eram în șomaj și voiam să fac bani, că nu mă mai ajungeam. Am aflat de la o prietenă că se caută recenzori așa că imediat mi s-a aprins beculețul și m-am dus să mă interesez cum să mă înscriu. În final, am reușit să intru în echipa recenzorilor.

Eu veneam dintr-o firmă care se ocupa cu sondarea cetățenilor, așa că mi-a fost relativ ușor să completez chestionare”, a povestit persoana respectivă, sub protecția anonimatului.

Persoana intervievată făcea între 12 și 20 chestionare pe zi, tocmai pentru că avea nevoie de bani. Trebuie menționat că media chestionarelor completate în fiecare zi de un recenzor era între 5-7 chestionare.

„Ca să vă dați seama cum s-a muncit, vă pot spune că afară erau temperaturi peste 40°C. Pe teren fiind, nu aveai acces la toalete. Aveai de-a face uneori cu respondenți care adoptat un comportament agresiv.

Mi s-a întâmplat să merg și de 7 ori, în zile diferite, la ore diferite la aceeași adresă, am lăsat mesaje scrise în cutia de scrisori, mesaje la vecini, mesaje pe grupurile de WhatsApp ale asociației de proprietari, am lipit afișe la avizier.

În final, tot nu mi-a deschis nimeni. M-am lovit de lipsa de colaborare a exact celor din aparatul de stat implicați în procesul de recensământ. Tableta se bloca, se descărca, sistemul refuza să îmi încarce chestionarele recenzate”, a mai spus aceasta pentru sursa menționată.