Viktor Orban, mesaj ferm către toată Europa: Vor ca libertatea de exprimare să fie înlocuită de corectitudine politică

„Samizdat 10” a fost publicat joi, 18 iunie, în limbile maghiară, engleză şi germană. Astfel, premierul ungar a punctat că „acum, bat clopotele în Europa din cauza noilor legi care, pe de o parte, pedepsesc aspru pedofilii, iar pe de altă parte, ne protejează radical copiii”.

Totodată, Viktor Orban a scris și că „degeaba mişcarea este eternă, acum, sloganul nu mai este Proletari din toate ţările, uniţi-vă!, ci Liberali din toate ţările, uniţi-vă!. Acest lucru nu face altceva decât să întărească convingerea central-europeană că, în prezent, liberalul este de fapt un comunist cu studii.”

Amintim că articolul respectiv poate fi vizualizat Aici, în limba engleză.

Mesajul integral al lui Viktor Orban

Viktor Orbán a mai scris că actuala campanie a stângii împotriva Ungariei este o dovadă în plus că, astăzi, stânga este duşmanul libertăţii, deoarece doreşte corectitudinea politică definită de ei, în loc de libertatea de exprimare, şi doresc hegemonia opiniilor pentru ei, în locul pluralismului de opinii.

Noua lege din Ungaria nu intră în conflict cu nicio idee măreaţă sau cu legislaţia europeană, a precizat premierul. Acesta a subliniat că noua lege ungară prevede clar că numai părintele poate decide în privinţa educaţiei sexuale a copiilor.

Educaţia din şcoală nu poate fi în contradicţie cu voinţa părintelui, poate fi doar complementară, forma şi conţinutul ei trebuie definite cu precizie şi trebuie să fie legată de consimţământul părinţilor, a scris politicianul.

Părinţii se aşteaptă, pe bună dreptate, ca pornografia, sexualitatea altruistă, homosexualitatea şi programele de schimbare de sex să nu fie disponibile pe platforme pe care copiii noştri le folosesc fără restricţii, a continuat prim-ministrul Ungariei. Aceste limitări trebuie, de asemenea, stabilite cu precizie chirurgicală, a adăugat Viktor Orbán.

Acesta a subliniat că nimeni nu intervine, în Ungaria, faţă de modul în care trăiesc adulţii. În opinia noastră, persoana adultă nu trebuie să dea socoteală de viaţa sa în faţa unei autorităţi lumeşti, „ci în faţa scaunului de judecată al Bunului Dumnezeu, când va veni momentul”, a scris prim-ministrul, subliniind că legea din Ungaria, prin urmare, nu face referire la viaţa şi obiceiurile sexuale ale adulţilor cu vârsta peste 18 ani şi nici la viaţa lor publică de adulţi.

Mai mult, în contextul european, a remarcat politicianul, societatea ungară este unul dintre popoarele europene cele mai angajate în libertatea şi toleranţa individuală.

Libertatea Ungariei nu înseamnă numai libertate politică, alegeri libere, libertatea de exprimare, libertatea de întrunire şi de asociere, ci şi dreptul de a ne proteja familiile şi de a ne creşte copiii după propria opinie, susține premierul ungar, potrivit căruia, legea este o continuare demnă a tradiţiilor europene de libertate.

Sursă foto: mediastandard.ro