Victorie uriașă pentru Clotilde Armand! Bugetul Primăriei Sectorului 1 a fost votat, spre deosebire de problemele uriașe pe care i le face USR PLUS lui Nicușor Dan.

Miercuri bugetul Primăriei Generale nu a fost aprobat ce consilierii din CGMB, în urma opoziției celor de la USR PLUS și PSD.

Victorie uriașă pentru Clotilde Armand! Anunță inclusiv proiecte din fonduri europene

În şedinţa de miercuri a Consiliului Local Sector 1, consilierii au votat cu 17 voturi „pentru” şi 8 voturi „împotrivă” bugetul general centralizat pentru anul 2021. Potrivit documentului, veniturile totale din acest an sunt de 1.124.534,04 mii lei, iar cheltuielile totale prognozate sunt de 1.186.413,18 mii lei.

Edilul Sectorului 1 Clotilde Armand a spus că deşi bugetul este mai mic comparativ cu anii precedenţi, au fost prevăzute investiţii majore în educaţie, sănătate şi infrastructură.

Deşi administraţia locală se confruntă cu constrângeri bugetare mai mari decât în alţi ani, fondurile alocate investiţiilor, în 2021, reprezintă 25% din buget, faţă de 16% în anul precedent, arată un comunicat de presă al Primăriei Sectorului 1.

”Chiar dacă bugetul pe 2021 este mai mic faţă de anii precedenţi, am prevăzut investiţii majore în: sănătate, educaţie şi infrastructură. De asemenea, avem multe proiecte pentru comunitate pentru care luptăm să accesăm fonduri europene – domeniu total străin până acum în Primăria Sectorului 1.

Mulţumesc consilierilor pentru că au votat bugetul şi au realizat că bugetul comunităţii este mai presus de interesele transpartinice. Cetăţenii sunt pe primul loc şi aşteaptă de la noi rezultate!”, a declarat Clotilde Armand, conform sursei citate.

Principalele investiţii

Sunt alocaţi bani pentru construirea de noi şcoli (grădiniţă şi şcoală în cartierul Greenfield, Şcoala Regală, şcoală în Str. Apicultorilor şi şcoala în cartierul Henri Coandă), iar mai multe unităţi de învăţământ vor fi extinse sau modernizate, mai indică sursa menţionată, potrivit news.ro.

Alte proiecte de investiţii pe care administraţia locală îşi propune să le deruleze sunt:

Finalizarea lucrărilor pentru cele două bazine semi-olimpice şi finalizarea studiilor pentru construirea bazinului olimpic Media.

Vor fi construite, reabilitate şi refăcute terenurile/sălile de sport de la mai multe şcoli şi reabilitare/construire terenuri de fotbal şi rugby.

Amenajarea de parcuri şi spaţii de recreere.

Modernizare, restaurare şi eficientizare energetică pentru imobilul „Teatrul Excelsior”.

Reabilitarea Teatrului “Nicolae Bălcescu” din Parcul Bazilescu.

Plantarea a zeci de mii de arbori

Consolidare şi alte lucrări de intervenţie la Biserica “Mănăstirea Caşin”.

Amenajarea a două Centre de Colectare Selectivă a Deşeurilor (în total vor fi cinci).

Amenajarea a 2.000 de platforme de colectare selectivă de deşeuri (faza de proiectare + 10 platforme pilot).

Achiziţia, instalarea şi punerea în funcţiune a 17 staţii de reîncărcare pentru autoturismele electrice.

Plantarea a 50.000 de arbori.

Finanţarea lucrărilor de modernizare a UPU şi a Ambulatoriului de la Spitalul Floreasca.

Construim primul centru din România de recuperare pentru marii arşi (proiect aflat în pregătire).

Lucrări de reabilitare termică la 74 de blocuri de pe raza Sectorului 1.

Proiectare şi lucrări de reabilitare termică pentru alte 85 de blocuri.

Locuinţe pentru tineri şi tineri profesori.

Modernizare infrastructură rutieră (50 de străzi).

Parcări de cartier.

PNL Sector 1 anunțase că nu va vota bugetul

Joia trecută, Consilieri PNL Sector 1 anunţau că nu vor vota bugetul Primăriei pentru că este unul ilegal şi nu ţine cont de o decizie a instanţei prin care a fost supendată o hotărâre a consiliului local de la începutul lunii decembrie a anului trecut în legătură cu acest proiect de buget.

Aceştia au solicitat demisia secretarului general al primăriei Lavinia Ionescu „care şi-a asumat legalitatea reorganizării primăriei şi care acum insistă să dea asigurări verbale consilierilor că totul este în regulă cu proiectul de buget”.

În schimb, Clotilde Armand a anunţat că Instituţia Prefectului şi Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici (ANFP) au tranşat joi situaţia bugetului. Prin urmare, bugetul este legal şi poate fi aprobat în şedinţa consiliului local, iar hotărârea de reorganizare a Primăriei produce efecte doar pe viitor.

Ea a făcut apel la consilierii locali să fie responsabili şi să voteze bugetul pentru a putea fi demarate cât mai repede proiectele de investiţii necesare pentru modernizarea sectorului.

Sursă foto: INQUAM Photos, Sabin Cirstoveanu.