Victor Ciutacu a publicat un text cu un titlu sugestiv pe blogul său, susținând că povestea măștilor e pe cale să explodeze.

“VOI CU MĂȘTILE, EI CU BANII. D-AIA V-AU ȚINUT ÎNCUIAȚI ÎN CASE, PLĂTITORILOR!”.

Povestea tunurilor cu măști, combinezoane și alte echipamente medicale, importate de-a valma, cu prețuri aiuritoare, fără nici măcar vreo aparență de respectare a normelor comerciale de bun-simț, e pe cale să bubuie. Tunul firmei de cafea și spirtoase din Uzunu (a bucătăresei de la Călugăreni Giurgiu), e urât de tot, nu atât prin amploarea lui financiară, cât mai ales prin încrengătura și adevăratele afaceri derulate de păpușarii transpartinici din spate. Plecarea precipitată, cu avionul Armatei, a cuplului Burci-Hideg la Abu-Dhabi, cu aprobare specială și acoperire investițională de criză, nu acoperă nimic, ba dimpotrivă.

Iar implicarea salvatorului nației Raed Arafat, la pachet cu intervențiile telefonice la nivel înalt pe axa palatelor Cotroceni-Victoria, e fățișă, evidentă și nu atât de nevinovată sau mânată de interesul național pe cât ni se vinde nouă povestea. Banii din aceste afaceri, iar Unifarm e doar un alt exemplu, sunt atât de mulți, încât explică toate abuzurile instituționale și restricțiile băgate pe gât cu forța fraierilor care, prin impozitele plătite, plătesc bunăstarea beneficiarilor. Iar combinația Hideg & Burci, cu puternice ramificații și mișcări bruște de trupe în mediile liberale înalte și parte a unui război evident între serviciile secrete, e doar vârful aisbergului”, a comentat vedeta România TV.

Ciutacu a făcut referire la o dezvăluire Libertatea în care se spunea că de trei luni, oamenii de afaceri Cătălin Hideg și Cristi Burci veghează realizarea fabricii de medii de cultură. “Cert e că, folosind o parte din cele 10 milioane de euro plătite de emiri pentru fabrica realizată în mai puțin de 100 de zile, “Sanimed a cumpărat măștile pentru personalul din spitale noastre, în loc ca statul român să dea avansul”, a explicat Gloria Rusu.

Ea e mâna dreaptă a lui Hideg și femeia care a întocmit documentele ambelor afaceri: din Abu Dhabi și din Giurgiu. Banii din Abu Dhabi s-au făcut apoi bani românești, scoși din bugetul IGSU la suprapreț, după cum arată calculele de piață și așa cum neagă ferm cei de la Sanimed și partenerul lor aflat acum în Emirate”, a indicat Libertatea.