Avocatul Poporului Victor Ciorbea le cere scuze persoanelor cu dizabilități pentru o declarație pe care a făcut-o și care a fost catalogată ca ”ofensatoare” pentru această categorie de persoane.

Într-un comunicat de presă, Ciorbea afirmă că, atunci când a făcut acea declarație, a vrut să accentueze, de fapt, importanța unor domenii, însă, din greșeală, a spus altceva.

”Domeniul al 2-lea, privind drepturile familiei, pensionarilor, tinerilor, persoanelor cu handicap și avem, har Domnului, destule persoane cu dizabilități în România, chiar mult prea multe.” – a spus Avocatul Poporului în urmă cu câteva zile (VIDEO aici).

”Ținând cont de activitatea extinsă a instituției Avocatul Poporului în domeniul protecției drepturilor persoanelor cu dizabilități, îmi exprim regretul sincer pentru formula, nu cea mai potrivită, care s-a strecurat în declarația din data de 21 februarie 2019. Pe această cale, îmi prezint scuze, în mod public, față de toate persoanele care s-au simțit lezate de expresia folosită, de fapt, un regionalism care are o cu totul altă semnificație, și dau asigurări că instituția Avocatul Poporului va continua să se implice activ în respectarea drepturilor persoanelor cu dizabilități și să intervină în toate cazurile în care acestea sunt lezate.

Dincolo de nepotrivita expresie, cei care mă cunosc știu că, în întreaga mea activitate, fie publică, fie privată, raporturile mele cu persoanele cu dizabilități au fost și sunt guvernate de respect, sprijin și înțelegere față de această categorie vulnerabilă pentru care voi continua să intervin cu toate mijloacele legale pe care le am la dispoziție ca Avocat al Poporului.

Le mulțumesc tuturor celor care vor înțelege că n-am intenționat niciun moment să aduc atingere demnității persoanelor cu dizabilități. Expresia folosită s-a vrut a fi o reacție la interesul conjunctural manifestat de presă, aproape în exclusivitate, față de controlul de constituționalitate exercitat de Avocatul Poporului privind Ordonanțele de Urgență, temă deosebit de politizată, în detrimentul imensei majorități a activității desfășurate de cele șase domenii ale instituției.” – spune Ciorbea, într-un comunicat citat de stirileprotv.ro

Te-ar putea interesa și: