"Nu este momentul să ne întoarcem la vremurile de instabilitate financiară", a declarat Dombrovski, pentru publicaţia germană "Welt am Sonntag".

El a adăugat că "reformele au scopul de a îmbunătăţi competitivitatea economiei elene şi a le da grecilor speranţa unui viitor mai stabil".

Vineri a avut loc, la Bruxelles, o reuniune între reprezentanţii instituţiilor creditoare şi ministrul grec de Finanţe, Euclides Tsakalotos, pentru a avansa spre un acord care să permită încheierea celei de-a doua evaluări a programului de salvare financiară a ţării.

Deşi la finalul reuniunii s-a vorbit despre "progrese" în negocierile de care depind noi plăţi, încă nu s-a încheiat un acord şi există discuţii în special legate de rolul pe care îl va avea Fondul Monetar Internaţional în cadrul programului.

Vicepreşedintele Parlamentului European, Dimitrius Papadimoulis, a subliniat, la rândul său, în declaraţiile pentru "Welt am Sonntag"', că nimeni nu îşi doreşte o situaţie precum cea din 2015, când Grecia a fost pe punctul de a ieşi din zona euro.

"Fac un apel ca toate părţile să fie realiste şi să lucreze pentru un rezultat pozitiv", a spus politicianul elen.

În Guvernul elen există o "rezistenţă" legată în special de rolul FMI.

"Dacă am fi negociat numai cu partenerii noştri europeni am fi ajuns la un acord privind revizuirea programului în decembrie", a declarat pentru publicaţia germană viceministrul grec de Externe, Giorgos Katrougalos.

Germania, şi în special ministrul de Finanţe, Wolfgang Schauble, consideră indispensabilă o participare a FMI în programul de ajutor pentru Grecia. (Sursa: Agerpres)