În noul număr Capital descoperi care este soluția Germaniei pentru a ieși din criza generată de virusul Covid-19. La scurt timp după ce a aprobat un ajutor de urgență de 9 miliarde de euro pentru Lufthansa, compania aeriană și-a reluat cursele pe ruta Frankfurt-Shanghai. Gestul companiei aeriene amiral a Germaniei este unul simbolic, ilustrând prioritatea pe care Berlinul o acordă refacerii relațiilor comerciale cu Beijingul. Pe fondul tensiunilor crescânde cu Statele Unite, inclusiv pe plan comercial, Germania privește China drept singura soluție, capabilă să-i permită conservarea structurrii economice unei țări orientate eminamente spre export.

Confrom declarației cancelarei Angela Markel, legăturile cu China sunt importante și sunt esențiale din punct de vedere strategic. Datele statistice confirm acest lucru. China este o piață strategică pentru exporturile de produse germane, în special autovehicule și echipamente industriale. Despre toate acestea dar și despre datele care demonstrează că China este esențială pentru ieșirea din criză a Germaniei în noul număr al revistei Capital , ediția de august, disponibil începând de astăzi la toate punctele de difuzare a presei și online pe www.agoramag.ro.pe www.agoramag.ro.

Tot din acest număr afli cum au fost cheltuiți zeci de miliarde de lei prin Programul Național de Dezvoltare Locală, fără ca nimeni să știe. Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL) este un instrument promovat de ministrul Dezvoltării de la vremea aceea, Liviu Dragnea, și avea scopul evident de a-i atrage pe baronii PSD în tabăra sa. Rezultatele, după șapte ani de la demararea Programului, demonstrează fără putință că, în pofida declarațiilor oficiale, asta a fost principala țintă a conducerii.

PNDL a fost inițiat cu scopul de a descuraja autoritățile locale să folosească fondurile europene gratuite. Guvernul României a venit în sprijinul autorităților locale și a dublat finanțările pentru care primarii puteau obține bani nerambursabili de la Uniunea Europeană. Acesti bani în PNDL nu sunt monitorizați de nicio autoritate, cum demonstrează un studiu al Expert Forum: „Proiectele nu sunt numerotate, iar în unii ani au avut denumiri diferite, ceea ce face foarte dificilă urmărirea unui proiect de la cap la coadă, pe o durată mai lungă“. Vezi mai departe care sunt acțiunile întreprinse de mebrii Programului în noul număr al revistei Capital.

Un alt subiect interesant din revista Capital este despre cum poți demara o afacere profitabilă în domeniul panificației. Brutăria artizanală reprezintă o oprtunitate de business cu o investiție initial mica pe o piață în creștere. Pâinea este un aliment accesibil pentru care va exista mereu cerere. Cea artizanală este cea mai în vogă tendință în sectorul pâinii proaspete. Pâinile artizanale delicioase evocă o perioadă în care lucrurile erau mai simple și mai bune. Pâinea, așa cum o făcea bunica, la țară, cu maia și făină de la moară, revine în forță. Vezi care este cea mai simplă rețetă de paine și cum arată piața din România pe larg in revista Capital.

În plus, ai și supliment de Retail: Descoperă cine a avut de câstigat din războiul retailului cu pandemia!

Articolele complete le găsești în noul număr al revistei Capital, disponibil la punctele de difuzare a presei în perioada 14 august – 11 septembrie și online pe www.agoramag.ro.

Dacă vrei să primești revista acasă sau la birou, poți opta pentru un abonament pe 3, 6 sau 12 luni, accesând https://agoramag.ro/abonamente/abonamente-capital!