Toți cei care au telefoane mobile au parte de vești impotante. Mai exact este vorba de utilizatorii telefoanelor iPhone, care vor putea observa o funcție nouă atunci când vor face noul update de iOS 13.6.

Acum, utilizatorii vor putea observa un nou program, e vorba de Serviciul de ştiri News+. Cu doar 10 dolari pe lună, cei care îl vor cumpăra vor avea parte de o componentă audio, Mai exact, utilizatorii pot asculta cele mai noi ştiri ca la radio. Disponibilă, pentru început, doar în Statele Unite, această funcţie grupează într-un tab nou ştiri audio produse de Apple cu acordul publicaţiilor. Noua facilitate seamănă mult cu modul în care funcţionează podcast-urile. Utilizatorul are acces la o listă de articole audio care pot fi redate unul după altul, precul un playlist muzical.

O altă funcțiie nouă disponibilă este cea Car Key, care se doreşte a fi o cheie digitală pentru maşină. Folosind conexiunea NFC, aceasta poate să deblocheze şi să pornească o maşină compatibilă. Cheile digitale pentru maşină pot fi trimise rudelor sau prietenilor prin iMessage. Această funcţie poate fi folosită până la 5 ore după ce telefonul s-a descărcat, beneficiind de o cantitate de energie de rezervă înmagazinată în device, informează news.ro

iOS 13.6.oferă acum posibilitatea notării şi urmăririi anumitor simptome, precum dureri de cap, frisoane, usturimi în gât etc., în aplicaţia Health.

Comisia Europeană a pus tunurile pe Apple

În urmă cu câteva zile, Apple a fost zguduit de un scandal monstru. Gigantul Apple este bănuit de practici anticoncurențiale de Comisia Europeană, care a demarat mai multe investigații împotriva grupului american. Serviciul „Apple Pay” este vizat de una dintre anchete. De cealaltă parte, Apple se declară „dezamăgită” de această decizie și consideră că plângerile aduse la adresa sa sunt nefondate.

Prima anchetă a fost lansată ca urmare a unor plângeri venite de la serviciul suedez streaming de muzică Spotify şi de la un distribuitor de cărţi electronice/cărţi audio, care acuză Apple că abuzează de poziţia sa dominantă pe segmentul de streaming de muzică şi pe cel al cărţilor electronice/cărţilor audio.