Regatul Unit este la pământ. Fostul premier britanic Gordon Brown a dat o serie de vești cutremurătoare. El a spus că Regatul Unit ar putea deveni rapid un stat eşuat. Acest lucru s-ar întâmpla dacă nu va fi reformat în mod fundamental. Această reformă a Marii Britanii trebuie avută în vedere ținând că cont mulţi oameni şi-au pierdut încrederea. Este vorba de modul în care ţara este guvernată de o elită centrată la Londra, în interesul acesteia.

”Cred că alegerea este acum între un stat reformat şi un stat eşuat”, a scris Brown în cotidianul The Telegraph.

”Într-adevăr, Scoţia este locul unde nemulţumirea este atât de mare încât ea ameninţă (cu) sfârşitul Regatului Unit”, a adăugat fostul şef al executivului britanic.

”Cine în Londra s-a gândit la asta?” este o expresie comună, ce reflectă frustrarea oamenilor din comunităţile periferice care simt că sunt uitaţi, practic invizibili pentru Whitehall (guvernul Regatului Unit, n.red.)”, a adăugat Gordon Brown, care a fost prim-ministru în perioada 2007 – 2010.

Regatul Unit, reformat urgent

El a accentuat că premierul Boris Johnson ar trebui să reformeze maniera în care este guvernat Regatul Unit.

”Lovit repetat de COVID-19, ameninţat de naţionalism şi nesigur de amploarea echivalentului promisiunii privind ‘Marea Britanie Globală’ post-Brexit, Regatul Unit trebuie să redescopere urgent ce îl menţine unit şi să ţină sub control ceea ce ne dezbină”, a spus fostul premier britanic.

Boris Johnson a stârnit controverse uriașe în Marea Britanie, după semnalul de alarmă tras vineri în legătură cu noua tulpină englezească a coronavirusului. Experţii britanici în sănătate s-au declarat surprinşi sâmbătă de comentariile premierului Boris Johnson. Acesta a sugeray că tulpina coronavirusului descoperită în Regatul Unit ar putea fi mai mortală. Nu este încă “absolut clar” că tulpina este legată de o rată mai mare de mortalitate decât varianta originală a coronavirusului, a declarat Yvonne Doyle, director medical la Public Health England.