Vești bune pentru șoferi! În curând se va inaugura încă un segment din A3

Potrivit Asociației Proinfrastructură constructorii sunt aproape de a finaliza încă o mică parte din Autostrada Transilvaniei. Concret, aceștia vor termina 4,5 kilometri parte din A3 și 4,5 kilometri din drumul de legătură cu două bensi pe sens între nodul Ungheni și Târgu Mureș, informează știridecluj.ro.

”Ne apropiem de inaugurarea a încă unui mic segment din A3: 4,5 km parte din Autostrada Transilvania și 4,5 km de drum de legătură cu două benzi pe sens între nodul Ungheni (aeroport) și Târgu Mureș (zona Metro/ Azomureș).”, arată sursa antrior precizată.

Asociația Proinfrastructură recunoaște că bucata de autostradă este ”un ciot”, dar va putea ajuta cu o parte din traficul din sudul municipiului Târgu Mureș.

Ce mai trebuie făcut?

Sursa anterior menționată mai spune că antreprenorul general, STRABAG, ”mai are de lucru la unele structuri, apoi urmează așternerea stratului de asfalt de uzură, parapete, marcaje și semnalizare.

Potrivit Asociației Proinfrastructură, lotul ar putea fi finalizat până la finalul lunii noiembrie 2021, înainte de termenul contractual.

”Solicităm oficialilor din Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere și Ministerul Transporturilor și Infrastructurii România să facă toate demersurile necesare pentru a scoate la licitație în cel mai scurt timp continuarea A3 și primii câțiva kilometri din A8 Târgu Mureș-Ditrău până la nodul Acățari, astfel încât să avem asigurată conexiunea cu DN13 spre Sighișoara-Brașov”, relatează cei de la Asociația Proinfrastructură.

Sursă foto: Dreamstime